Nieuw: Doseer-weegterminal voor Ex-Zones 1/21

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw: Doseer-weegterminal voor Ex-Zones 1/21

Slechts kort na de introductie van de compacte Ex-weegterminal IND226x komt Mettler-Toledo nu met een hi-end explosieveilige weegterminal, speciaal voor het besturen van afvul- en doseerprocessen. Er is zowel een tafel/statief model als een panelmount model beschikbaar.
Als krachtopnemers kunnen digitale- en analoge weegplateaus of loadcellen bebruikt worden. Zo kunnen bijvoorbeeld weegsystemen met hogere resolutie dan gewoonlijk gerealiseerd worden met de explosieveilige Kx-T4 weegplateauserie. Analoge weegplateaus en loadcellen onder weegbunkers, reactorvaten, etc. kunnen worden gebruikt als deze toegelaten zijn voor Ex-gebruik ( 2 of 3 mV/V en > 86 Ohm).
De grootste kracht van de nieuwe IND560x van Mettler-Toledo schuilt in de optioneel beschikbare afvul-en doseerapplicatie IND560/Fill in combinatie met de interne solid-state I/O opties. Deze bieden 4 inputs en 6 outputs (actief of passief) om elke vorm van in- en uitdoseren mee te besturen. Uiteraard voldoen de robuuste weegterminals aan een hoge graad van water- en stofdichtheid en zijn ze leverbaar voor handelsdoeleinden (ijkwaardige uitvoering).

De uitgebreide data-interfacemogelijkheden completeren de veelzijdigheid van deze weegterminal.
Specificaties van de IND560x:
– behuizing: tafel/statief en panelmountmodel
– aansluitbaar: digitale en analoge (toegelaten) weegsystemen
– toelatingen: ATEX 2G/D, FM, NEPSI, OIML, NTEP, CE
– interfaces: I/O, veldbussen, current loop, glasvezel

Geschreven door

Mettler-Toledo B.V.

Mettler Toledo is de marktleider op het gebied van industrieel wegen. Wij leveren hoogwaardige oplossingen voor wegen, doseren en afvullen. Ons assortiment bestaat uit o.a. weegplateaus, load cells, weegschalen, -bruggen... Lees meer