Nieuw! cursus Sproeidrogen

icon.highlightedarticle.dark Management
44 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023

Het installeren van een sproeidroger vergt een grote investering en de energiekosten van de processtap zijn hoog. Het is dus van groot belang die stap zo economisch mogelijk uit te voeren, terwijl toch de gewenste poedereigenschappen worden verkregen.

Deze cursus focust op typen sproeidrogers, typen verstuivers, de deeltjesgrootte, de hoofd-afmetingen, de procesbeheersing en de samenhang tussen de bedrijfsomstandigheden en de productkwaliteit. De docenten zijn afkomstig zowel uit de chemische industrie als uit de voedingsmiddelenindustrie en hebben een jarenlange ervaring met deze unit operation.

Bestemd voor
U bent researchmedewerker, procestechnoloog, proces-ingenieur of productiemanager met een academische – of HBO-achtergrond en u bent werkzaam in de voedingsmiddelen-, farma-ceutische – of procesindustrie danwel bij een ingenieurs-bureau.

Resultaat
Deze cursus biedt aan de hand van praktijkvoorbeelden een overzicht van de unit operation sproeidrogen. Daaronder valt het vaststellen van de hoofd-afmetingen en de energie-behoefte van sproeidrogers en het verband tussen bedrijfs-omstandigheden en product-eigenschappen.
Na het volgen van de cursus bent u in staat semi-technische proeven te begeleiden en een sproeidroger met randappara-tuur te kiezen en te dimensioneren.

Geschreven door

PAO Techniek en Management

PAO Techniek en Management PAO Techniek en Magement (PAOTM) organiseert postacademisch onderwijs op het gebied van onder andere procestechniek, data analyse en statistiek, milieu en veiligheid en persoonlijke effectiviteit en... Lees meer