Netzsch Omega energie besparend dispergeren…

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Netzsch Omega energie besparend dispergeren…

E & R introduceert in samenwerking met haar leverancier, de firma Netzsch een echte noviteit op de IP2012. Op de stand van E&R zal de nieuwste generatie dispergeer systemen worden geïntroduceerd, de Netzsch Omega dispersionizer!

Deze innovatieve en energiesparende manier van dispergeren trok reeds zeer veel interesse tijdens de onthulling van deze nieuwe techniek op de recent gehouden Achema beurs. In vele takken van de procesindustrie vormt succesvol dispergeren, ofwel het doelmatig separeren van samen geclusterde primaire productdeeltjes in een vloeistof, nog steeds een uitdaging.

Dit is waarom Netzsch de nieuwe Omega Economic dispersionizer heeft ontwikkeld. De Omega bereikt een zeer hoge graad van energie efficiency door gebruik te maken van een intelligente manier van turbulentie, cavitatie en shear krachten. De Omega is geschikt voor het dispergeren van zowel standaard als high-tech producten.

In vergelijking met reeds bestaande dispergeer technologieën is de Netzsch Omega het meest kosten besparende dispergeer systeem op de markt. De OMEGA biedt echter meer, technische voordelen zoals een efficiënte dispergering, optimale deeltjesgrootte verdeling, significant gereduceerde temperatuur tijdens het proces, reproduceerbaarheid en eenvoudige reiniging en productomschakeling.

OMEGA Applicaties zijn o.a. coatings & inkten, pigment dispersies, personal care producten, cremes, cel-ontsluiting, voedingsmiddelendipersies, zuivelproducten, chemische dispersies, carbon nano tubes, pharmaceutische producten.

De Netzsch Omega is beschikbaar voor testen in het testlaboratorium van de firma Netzsch te Selb (D), en vanaf Oktober ook in de proefruimte van E&R te Vlaardingen.

Geschreven door

Logo van:Netzsch Omega energie besparend dispergeren…

E & R B.V.

E & R is gespecialiseerd in de levering, installatie en onderhoud van procesmachines in div. takken van de industrie. Als distributeur zijn wij actief voor een aantal belangrijke Europese leveranciers... Lees meer