Netzsch: Nieuwe turbo windzifter voor laboratorium gebruik

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De bestaande uitgebreide range CFS-HD-S high performance-ultra-fine turbowindzifters van Netzsch Condux is recentelijk aangevuld met een nieuwe laboratorium versie.

Extreem scherpe scheiding en zeer nauwkeurige geleiding van het product zijn essentiële kenmerken van deze windzifter. De hoge efficiëntie in het bereik van 2,5 – 60 micron wordt bereikt met name door het hoge dispergeer effect (HD-versie = high dispersion) met speciaal gevormde, verstelbare schoepen voordat het product op het ziftwiel wordt gescheiden.

Een andere reden voor de extreem scherpe scheiding bij deze turbowindzifters is de geometrie van het ziftwiel zelf. De voortgaande ontwikkelingen van de machinedetails hebben een belangrijke bijdrage aan het succes van deze ultra-fine turbowindzifter geleverd.

De nieuwe CFS 5 HD-S met een gasstroom volume van 50 m3/h is de kleinste uitvoering in deze serie en garandeert optimale scheidingresultaten op laboratoriumschaal. Kleine hoeveelheden en/of hoogwaardige, kostbare materialen kunnen op deze labo-machine gezift worden. Door de zwenkdeur en het uitneembare schoepenwiel is de windzifter eenvoudige toegankelijk en daarmee goede reinigbaar.

Deze windzift unit kan gecompleteerd worden met een doseerunit, cycloon, filter, blower en besturing samengebouwd op een solide frame. Optioneel kan in deze unit ook een CGS-10 luchtstraalmolen geïntegreerd worden voor maximale flexibiliteit in het laboratorium.

Geschreven door

Logo van:Netzsch: Nieuwe turbo windzifter voor laboratorium gebruik

Jongerius B.V.

Al meer dan 80 jaar is Jongerius B.V. actief en toonaangevend in de solids en liquids branche. Van ontwerp en levering van apparatuur tot en met het tailormade van installaties... Lees meer