NETZSCH High Flow Circulatie parelmolen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: NETZSCH High Flow Circulatie parelmolen
Article image of: NETZSCH High Flow Circulatie parelmolen

Recent werd bij een producent van protective coatings, gevestigd in het midden van het land, een nieuwe NETZSCH high flow circulatie parelmolen in bedrijf genomen. De LMZ10 – ZETA II beschikt o.a. over data logging en digitaal display voor bediening en controle van de procesgang. Aan de inbedrijfname ging een traject van testen vooraf waarbij 2 merken werden getest, een 17 liter type van de concurrentie alsmede een Netzsch LMZ10, maalkamervolume 10 liter. Hieruit kwam naar voren dat de Netzsch LMZ techniek maar liefst een tijdsbesparing van meer dan 40% realiseerde, ondanks het aanmerkelijk kleinere maalkamer volume! De maalefficiëncy van deze parelmolen maakt het gebruik van hoge toerentallen alsmede zeer dure type maalparels niet strict noodzakelijk, een wezenlijke besparing.

De Netzsch LMZ parelmolens beschikken over zeer slijtvaste maalkamer componenten en worden in verschillende volumes aangeboden oplopend van 0.75 – 150 liter netto volume, hiermee is Netzsch uniek op het gebied van de high flow circulatie maaltechniek. Wereldwijd is Netzsch dan ook marktleider op dit vlak. De LMZ systemen zijn tevens geschikt voor inzet van zeer fijne maalparels – tot wel 50 micron diameter, hetgeen wordt gebruikt voor het malen in het Nano bereik. (ZETA RS)

E & R is exclusief agent van Netzsch in de Benelux en beschikt te Vlaardingen over testmogelijkheden alsmede demonstratie machines welke op locatie kunnen worden getest. Binnenkort exposeert E&R op IP`06 de ZETA II types

Geschreven door

Logo van:NETZSCH High Flow Circulatie parelmolen

E & R B.V.

E & R is gespecialiseerd in de levering, installatie en onderhoud van procesmachines in div. takken van de industrie. Als distributeur zijn wij actief voor een aantal belangrijke Europese leveranciers... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer