Een compleet Netzsch csm360 Classifier-Mill systeem werd onlangs geleverd en geïnstalleerd bij een Nederlandse producent van ultrafijne harde kunststof poeders. Het systeem bestaat uit een bigbag-doseerstation, een Netzsch CSM Clasificeer-molen type CSM360 en een Netzsch efficiënt stoffilter, uitgerust met het gepatenteerde Netzsch Smartremoval systeem voor side entry filters.

De Netzsch classifier Mill CSM is een combinatie van een mechanische fijne slagmolen en een geïntegreerd dynamisch lucht classificeer systeem. Met dit lucht classificeer systeem kan een zeer fijne eind fijnheid van minder dan 10 µm worden verkregen, zonder het nadeel van een extern maal- en classificeercircuit. De interne circulatie van het grove product in het classificeer systeem is zelfregulerend, wat leidt tot een stabiel, energie- en ruimtebesparende werking. Het malen wordt uitgevoerd tussen een perifere maalbaan en de maalelementen. Dankzij deze technologie kan een rotatie symmetrische classificatie worden bereikt, die een zeer hoge fijnheid garandeert met een precieze bovengrens voor de deeltjesgrootte en een gelijkmatige belasting van het classificeerwiel.

Met het gepatenteerde Smart Removal systeem heeft Netzsch een systeem ontwikkeld dat een revolutie teweeg heeft gebracht in de vervanging van filterslangen en korven voor filters met z.g. side entry toegang. Met het Smart Removal systeem bereikt men dezelfde reststof gehaltes als met top entry filtersystemen. Het Smart Removal systeem neemt evenveel ruimte in als conventionele systemen en betekent dat het mogelijk is om de filterslangen zonder gebruik van gereedschap te vervangen met een zeer eenvoudige en veel snellere montage. Wisseltijden van filterslangen kunnen met 80% worden gereduceerd, hetgeen een aanmerkelijke kostenbesparing oplevert.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met E & R B.V. agent/distributeur van o.a. Netzsch trockenmahltechnik GmbH in de Benelux.