NEN 779-2012 en energielabels

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: NEN 779-2012 en energielabels

Nedfilter spant zich in voor een schone wereld. Dagelijks levert Nedfilter een wezenlijk aandeel in luchtfiltratie, ontstoffingsfiltratie en procesfiltratie. Voor welzijn, gezondheid, veiligheid en een optimaal productieproces. Als specialist op deze gebieden, voldoen wij natuurlijk aan de hiervoor gestelde normen en richtlijnen.

In maart 2012 is er door het CEN een nieuwe revisie goedgekeurd op de reeds bestaande EN 779 norm, welke eind 2012 van kracht zal zijn.

Nedfilter voldoet aan deze norm, niet alleen met glasmedium, maar ook met het synthetische medium. Vooral dat laatste is zeer bijzonder, want hiermee is Nedfilter de concurrentie weer een stap voor.

Eerder werd de NEN 1822 al aangepast. De Hepafilters H10-H12 worden niet langer Hepafilters genoemd, maar Epafilters E10-E12. Deze Epa filters worden niet meer afzonderlijk getest, maar volgens een geteste procedure gefabriceerd.
De NEN 779-2012 gaat een stapje verder. Ook hier een naamsverandering. De F5 en F6 veranderd naar respectievelijk M5 en M6. Hierin wordt onderscheid gemaakt in grof (G), medium (M) en tenslotte fijn (F).

Verder is nu aangegeven dat statisch geladen filters, na het ontladen, boven een minimale efficiëntie moeten komen om hun filterklasse te behouden.

De meeste filterproducenten, die altijd synthetisch medium leverden, moeten wegens de nieuwe norm overstappen naar een glasmedium. Nedfilter daarentegen niet! Nedfilter kan haar klanten blijven bedienen om de gebruikelijke manier. Met glasmedium en synthetisch medium. Met Nedfilter als leverancier kunnen voldoen de klanten van Nedfilter in alle gevallen aan de nieuwe NEN 779-2012.

Naast het voldoen aan de NEN 779-2012, voldoet Nedfilter ook aan de Energielabels. De glasmedium filters zitten al op label A of B en de synthetische filters van Nedfilter gaan ook deze kan op. Klanten kunnen dus altijd beschikken over de beste kwaliteit en de laatste norm, of het nu glas of synthetische filters betreft.

Geschreven door

Vlint

Vlint Door onze kennis van solids handling, filtratie, reconditionering en luchtverdeling gaan we door waar anderen stoppen. Dat is onze 360°-aanpak. Deze complete en unieke aanpak betekent dat onze technisch... Lees meer