Nemabo ontwikkelde afzaklijn voor melkpoeders

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
33 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nemabo ontwikkelde afzaklijn voor melkpoeders

Nemabo Advanced Bag Handling te Bladel heeft een geheel nieuwe afzaklijn voor melkpoeders ontwikkeld. De lijn is speciaal ontwikkkeld voor de voedingsmiddelen industrie. Uitgevoerd volgend de CIB richtlijnen en voorzien van een product stroom die volledig nat reinigbaar is.

Er worden zakken van 10 tot 25 kg ondernivo afgevuld om stofvorming tijdens het vullen tot een minimum te beperken. De machine is voorzien van ontluchting na het vullen om de zakken voldoende stevigheid te geven voor het palletiseren. Tevens is de machine voorzien van begassing van het product om de houdbaarheid van de verpakte poeders te verlengen. Alle onderdelen zijn volledig afgelast en alle productrakende onderdelen zijn uitgevoerd met een RA van max. 0,8.

Voor het sluiten van de zak is een sluitstraat gebouwd waar de zak eerst gestrekt wordt en de toplucht wordt uitgedrukt. Hierna wordt de PE binnen-zak gesealt met een continu sealer. De buiten zakken zijn van het type pinch, wat tot voordeel heeft dat er geen afval en of stof ontstaat bij afsnijden of dichtnaaien van de zak. Een uniek systeem corrigeert de zaktop op hoogte waardoor het eindresultaat van de verpakte zak er professioneel uit komt te zien.

Nemabo is met deze machine een nieuwe norm opgestart voor de ontwikkeling en bouw van afzak machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Alle machines worden geheel in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd. Hierdoor kan Nemabo via korte lijnen snel en efficient service verlenen.

Geschreven door

Matam BV -- Nemabo BV

MATAM BV is de specialist in nieuwbouw van afzakmachines en palletiseermachines. Alles geheel in eigen huis ontworpen en geproduceerd. Sterk in service en onderhoud. Ook voor ombouw, modernisering van bestaande... Lees meer