Nauwkeurige ATEX silobeveiliging voor stortgoederen

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nauwkeurige ATEX silobeveiliging voor stortgoederen
Article image of: Nauwkeurige ATEX silobeveiliging voor stortgoederen

De VEGAVIB65 van VEGA is een schakelaar voor het bewaken van vulniveau’s van stortgoederen in silo’s en bunkers. Deze schakelaar is uitgevoerd met een trilvork die door een piëzo-elektrisch element in resonantie wordt gebracht. Zodra de trilvork door het stortgoed wordt bedekt, zal er een verandering in de resonantiefrequentie optreden. Deze frequentieverandering wordt door de niveauschakelaar vertaald in een verandering van de uitgangsstatus. De VEGAVIB 65 kent een bijzonder eenvoudig meetsysteem en is zeer robuust uitgevoerd. Daardoor kan deze niveauschakelaar van VEGA in tal van industriële applicaties worden ingezet, onafhankelijk van de chemische en fysische eigenschappen van het stortgoed waarvan het niveau bewaakt moet worden.

De VEGAVIB 65 wordt gekenmerkt door een uiterst nauwkeurige en zekere werking. Stortgoederen met een dichtheid vanaf slechts 8 gram/liter worden met een grote zekerheid herkend. De schakelaar voldoet aan de eisen van de ATEX richtlijn en is SIL2 gekwalificeerd. Op basis van deze eigenschappen kan met de VEGAVIB 65 een zeer betrouwbare silobeveiliging worden gerealiseerd.

Geschreven door

Logo van:Nauwkeurige ATEX silobeveiliging voor stortgoederen

VEGA Meet- en Regeltechniek

Specialist in niveau-, schakel- en drukmeettechniek Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer