Nauwkeurig gewogen in schip of bulkwagen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nauwkeurig gewogen in schip of bulkwagen

Promat is in België een toonaangevende fabrikant van brandwerende materialen. In Tisselt werd onlangs een productielocatie voor pleister in gebruik genomen. Deze grondstof vormt samen met calciumsilicaat één van de belangrijke ingrediënten van een brandwerende plaat.
Het pleister wordt vanuit Tisselt per schip en vrachtwagen naar diverse locaties vervoerd.
De uitbreiding van de kade met een losinstallatie voor hogere capaciteit versnelt en vereenvoudigt het wisselen tussen de twee vervoersopties.
Tegelijkertijd eiste Promat een hoge weegnauwkeurigheid van de afgeleverde hoeveelheden. Hoe een ogenschijnlijk eenvoudige installatie voor uitdagingen zorgde. Een interview met de leverancier van de installatie.

De echte uitdaging zat in het ontwerp ingebakken: een zwenkarm met zes meter uitzwaai voor de scheepsbelading. Dat betekende gezien de doorvoercapaciteit niet alleen een fors gewicht aan product, maar ook een zware balg aan het eind. Mario de Graaff: “Die balg alleen al had het gewicht van een Mini. Samen met het materiaal en de arm zelf maakte dat een zware constructie noodzakelijk, zowel van de arm als van het scharnierpunt.”

href=http://www.solidsprocessing.nl/magazine/2006/SP2006-2p50.pdf target=_blank class=pyl4>Klik hier voor het hele artikel

Geschreven door

Logo van:Nauwkeurig gewogen in schip of bulkwagen

Klinkenberg Zaanstad

Klinkenberg Zaanstad gevestigd in Krommenie, is specialist in intern transport en bulkhandling door middel van schroeftransporteurs. Wij ontwerpen, fabriceren en leveren een uitgebreid programma van schroeftransporteurs voor diverse produkten, uitdraagbodems... Lees meer