Nauwkeurig als een Nauta-menger, maar sneller

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
86 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nauwkeurig als een Nauta-menger, maar sneller

Tot vandaag was een selectie voor een batchmenger altijd een compromis tussen met name nauwkeurigheid, snelheid, gehele lediging en investering.
Sinds drie jaar heeft Hosokawa Micron echter een compromisloze oplossing gevonden in de Vitomix. Een verticale menger, met twee sneldraaiende conische schroeven, goed toegankelijk en daarmee zeer breed inzetbaar in met name de food-markt.

Nauwkeurigheid en reinigbaarheid staan vaak op de eerste plaats met als resultante de (lage) mengsnelheid. In specifieke gevallen staan produkt beschadiging, flexibele vulgraad, bouwhoogte of snel vloeistof opbrengen soms bovenaan in het eisenpakket.
Na een lang traject van goed luisteren naar de markt, overwegen, ontwerpen en vooral testen is drie jaar geleden uiteindelijk de Vitomix geboren.

Inmiddels heeft ook de chemie-markt de Vitomix ontdekt. Het potentieel blijkt ook hier enorm te zijn als we kijken naar basis chemicals met additieven zoals voor kunststoftoepassingen en coatings.
Het design is uiteraard gebaseerd op EHEDG uitgangspunten en ook met in achtneming van ATEX-richtlijnen kan er voor elke applicatie een geschikte en veilige uitvoering worden gevonden.

Bekende toepassingen zijn inmiddels bakkerijgrondstoffen, zetmeel, kruiden, specerijen, droge soepmixen, doge sausmixen, melkpoeders, lactaten, vetten, oliën en pigmenten.

Samengevat de belangrijkste kenmerken:
– Zeer korte mengtijden van 1 minuut te behalen
– Naast mengen ook dispergeren en/of coaten
– Grotere hoeveelheden vloeistof (tot wel 30%) klontvrij opbrengen zonder gebruik van kluitenbrekers
– Goed toegankelijk en reinigbaar
– Ook goed werkend met kleine deelvulling
– Hogere intensiteit gecombineerd met milde mengwerking, met netto zelfs een lagere
energieconsumptie ten opzichte van een klassieke Nauta-menger.
– Zeer geschikt om gevriesdroogde, gesproeidroogde of andere kwetsbare produkten op te mengen
– Zeer geschikt om poeders tot pasta’s of emulsies op te mengen

Geschreven door

Logo van:Nauwkeurig als een Nauta-menger, maar sneller

Hosokawa Micron BV

Hosokawa Micron B.V. maakt deel uit van de Hosokawa Micron Group en is gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen en leveren van poederprocessystemen en -apparatuur voor de mechanische en thermische verwerking... Lees meer