Natuursteen afvullen met Haver & Boecker FFS Afvulautomaat

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Natuursteen afvullen met Haver & Boecker FFS Afvulautomaat
Article image of: Natuursteen afvullen met Haver & Boecker FFS Afvulautomaat

Pilotproject: Natuursteen afvullen met Haver FFS Afvulautomaat

Een project met een pilot karakter is door Haver & Boecker recent uitgevoerd bij Gandl Natursteine GmbH: Voor de eerste keer werd natuursteen afgevuld in een FFS Automaat.
Het familiebedrijf Gandl verkoopt natuursteen en verwerkt dit. De verscheidenheid in natuursteen is groot: graniet,porfier, kwartsiet, kwarts zandsteen, marmer, harde leisteen, dolomiet, schelpkalk, basalt en kalksteen behoren tot de productgroep. Deze producten worden vanaf nu afgevuld met een Haver FFS Automaat.

De Haver FFS afvulmachine is het hart van de complete verpakkingslijn. De materiaalaanvoer gebeurt over een loopband met aansluitend de reiniging van het gesteente. Na de folieverpakking met online bedrukking is de robot palletiseermachine geïnstalleerd, compleet met buffer rollenbanen voor volle pallets.
De uitdaging voor deze verpakkingslijn was dat zowel fijn speelzand, fijn grind als groter natuursteenmateriaal (tot 60mm) over een van te voren gekozen volautomatisch afvullijn zou lopen en verpakt kon worden. Daarmee verband houdend zou een omvattende folie en zakdimensionering de verschillende producten met de hoogste kwaliteit moeten afvullen.
Onder verantwoording van Haver & Boecker (projectleider Sebastian Südhoff) ontwikkelde de machinebouwer uit Oelde met de foliefabrikant RKW en de firma Beumer een verpakkingsconcept, dat voldoet aan de hoogste norm in deze markt.

Aan de wensen van de klant naar hoge flexibiliteit, eenvoudige bediening en optimale verpakkingskwaliteit kan in zijn volle omvang voldaan worden.

Geschreven door

Vermeulen Ingenieursbureau

Al 50 jaar zijn wij het adres voor kwaliteits machines op het gebied van: breken, drogen, zeven, malen recyclen opslag transporteren verpakken Samen met onze partners hebben wij in de... Lees meer