Munters opent nieuwe fabriek in Tsjechië

icon.highlightedarticle.dark Management
68 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Munters opent nieuwe fabriek in Tsjechië

Om te kunnen voldoen aan de ­stijgende vraag naar energiezuinige, industriële ontvochtigingssystemen heeft Munters in september 2022 een nieuwe fabriek geopend in Hodonin, Tsjechië.

De vraag naar energiezuinige ontvochtigingsoplossingen om het klimaat in industriële processen te regelen neemt toe. Munters levert klimaatoplossingen voor de voedingsmiddelen-, farmaceutische en lithium-ion batterijenindustrie. Dit zijn ook de belangrijkste groeigebieden voor het bedrijf. Klimaatbeheersing in het algemeen, en ontvochtiging in het bijzonder, is cruciaal voor veel processen in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Bij sproeidroogprocessen bijvoorbeeld, zorgt vochtige lucht ervoor dat deeltjes die het interne drogeroppervlak raken in de kamer blijven plakken. Vochtig poeder kan transportleidingen blokkeren en de productie bemoeilijken. Met een aangepaste ontvochtigingsoplossing wordt de relatieve vochtigheid het hele jaar door op een constant niveau gehouden, ongeacht de klimaatomstandigheden buiten.

Article image of: Munters opent nieuwe fabriek in Tsjechië

Fabriek Hodonin

De nieuwe fabriek in Hodonin, Tsjechië heeft een werkoppervlak van 10.000 m2 en gaat voornamelijk het Munters DSS Pro ontvochtigingssysteem produceren. Bij het ontwerp van dit systeem, dat speciaal geschikt is voor de hoge eisen van de batterij-, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie, heeft energiezuinigheid een belangrijke rol gespeeld. “Ik ben enthousiast over onze nieuwe fabriek”, zegt Henrik Teiwik, Group Vice President en President business area AirTech. “Met deze extra productiecapaciteit kunnen we aan de vraag van klanten naar geavanceerde, duurzame klimaatoplossingen tegemoet komen. En door de productieketen van onze klanten energiezuiniger te maken, dragen ook wij ons steentje bij aan een duurzamere wereld.”

Article image of: Munters opent nieuwe fabriek in Tsjechië

DSS Pro

De DSS Pro is uitgerust met een op maat gemaakt besturingssysteem, biedt een volledige integratie van functies en is verkrijgbaar in 20 configureerbare versies met 3 verschillende types sorptierotors. De DSS Pro verbruikt tot 30% minder energie met zijn gepatendeerde PowerPurge. Een ander energiebesparend kenmerk is de nieuwe AirPro-behuizing, die duurzamer is, luchtlekkage vermindert en het energieverbruik verlaagt.
________________________________________________
● Munters maakt en verkoopt apparatuur voor industriële klimaatbeheersing, ontvochtiging, bevochtiging, verwarming en koeling van lucht in meer dan 28 landen in Europa, Amerika en Azië.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark