Munters EC Cool – Verdampingstechiek voor uw koelinstallaties

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Munters EC Cool – Verdampingstechiek voor uw koelinstallaties
Article image of: Munters EC Cool – Verdampingstechiek voor uw koelinstallaties

* Heeft uw koelapparatuur te lijden van de steeds meer eisende zomerse omstandigheden?
* Wilt u het optreden van hogedrukalarmen in de zomer voorkomen?
* Wilt u energie besparen?
Dan is de Munters EC Cool precies wat u zoekt.

EC Cool is een verdampingskoelsysteem dat de inlaattemperatuur van uw condensor verlaagt. Door verbetering van de inlaatcondities verlaagt u de kans op overdrukalarmen en verhoogt u ook nog eens de efficiëntie van uw koelsysteem.

Innovatieve technologie
Munters gaat een stap verder in storingsvrije, gemakkelijk te installeren voorkoelsystemen met de introductie van een lijm- en kleefstofvrije oplossing, die het installatieproces vereenvoudigt. Dit baanbrekende nieuwe systeem heeft een gegarandeerde lange levensduur zonder risico op breuk of lekkage door thermische uitzetting en krimp. De installatie kan
makkelijk worden geïnspecteerd en schoongemaakt. Een slimme clipsluiting zorgt voor snelle toegang tot de watertoevoerpijp en gemakkelijke vervanging van pads.

Minder is meer
Minder is meer is precies wat het EC Cool lijmloze systeem biedt, met alle voordelen van dien. “Minder” heeft dan betrekking op het aantal storingen in de zomer door hogedrukalarmen en onnodige kosten voor het herstellen van problemen. “Meer” staat voor uw gemoedsrust en de grotere totale efficiëntie van uw koelinstallatie.

Geen water sproeien
Met het EC Cool systeem is water sproeien in de zomer niet langer nodig, zodat mineraalafzettingen en corrosie van condensors wordt voorkomen, met een hogere betrouwbaarheid tot gevolg. Corrosie is een bekende, belangrijke risicofactor voor condensors.

Website Munters icon.arrow--dark

geschreven door

Munters Benelux

Munters is wereldleider op het gebied van industriele klimaatbeheersing, met producten en diensten voor het ontvochtigen, bevochtigen verwarmen en koelen van lucht. Fabricage en verkoop worden uitgevoerd door eigen vestigingen... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer