Mobiele in-line vochtmeter om kostenbesparing aan te tonen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Mobiele in-line vochtmeter om kostenbesparing aan te tonen

De door Inadco Eersel ontwikkelde meetbuis voor vocht percentage meting heeft zich al geruime tijd bewezen in o.a. de potgrond en houtvezel industie. Om ook de bulk-, vee- en voedingsmiddelen industrie te interesseren is de samenwerking met WEMO Techniek Nieuwleusen aangegaan.

Met de gebouwde mobile meetopstelling kunnen uiteenlopende stoffen zoals granen, veevoer, meel, bulk producten enz. bij de producenten en overslagbedrijven getest worden op vochtpercentages om haalbaarheid van kostenbesparing en kwaliteitsbewaking te kunnen aantonen.

Voor het contnu meten kan het systeem `on-line`ingebouwd worden. Engineering en montage wordt gedaan door een bedrijf binnen de Weideman groep, Heemhorst Nieuwleusen of Poeth Tegelen. De vochtmeting is ook te kombineren met het WEMO automatische monsternamesysteem waarmee zowel in-als uitgaande producten naar het meetpunt getransporteerd en monsters opgeslagen kunnen worden.

De meetgegevens worden direct afgelezen en verwerkt door het ingebouwde siemens systeem en opgeslagen in fabrieks automatisering voor data verwerking en/of proces optimalisatie.

Geschreven door

Logo van:Mobiele in-line vochtmeter om kostenbesparing aan te tonen

WEMO-techniek

WEMO houdt zich dagelijks bezig met kwaliteitsbewaking. We zijn zowel gespecialiseerd in het nemen van een monster/sample uit een bulkflow, maar ook in het verpakken en verzamelen van monsters. WEMO... Lees meer