Mobiel vrachtautobeladingsysteem met Schrage schijventransporteur.

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Mobiel vrachtautobeladingsysteem met Schrage schijventransporteur.

Andermaal een bijzondere toepassing van de Schrage schijventransporteur. Met dit mobiele mechanische transportsysteem wordt stortgoed direct vanuit de big bag in een vrachtauto of tankwagen geladen. Er is geen restproduct in het systeem. Het systeem draait helemaal leeg en is absoluut stofvrij. Wat er in gaat komt er 100% boven weer uit, wanneer en waar u maar wilt.
De gewenste laadcapaciteit bepaalt welke van de vijf verschillende types schijventransporteur toegepast wordt. De uitvoeringen verschillen van buisdiameter, vanaf type 115 tot en met type 270 met respectievelijk buisdiameters van 115 mm. tot en met 270 mm.
Met een eenvoudige aanpassing is het ook mogelijk om big bags en/of zakken om te pakken of te vullen.

Schrage conveying systems GmbH:
De Schrage schijventransporteur is voor het zowel horizontaal, schuin of verticaal transporteren van allerlei stortgoed. Vrijwel ieder strotgoed met een korrelgrootte van 0 tot 40 mm. en een maximum temperatuur van 500˚C kan worden getransporteerd bij een maximum capaciteit van 60 m³/uur.

De schrijventransporteur is een uit stalen of roestvaststalen buizen opgebouwd systeem, met een aandrijfstation, een spanstation, één (of meerdere) inlopen en één (of meerdere) uitlopen.
In de buis worden schijven voortgetrokken, die met elkaar verbonden zijn d.m.v. kettingschalmen.
Tussen de kunststof schijven wordt het stortgoed meegenomen.
De transportrichting is in alle richtingen vrij te kiezen (net als bij pneumatisch transportsysteem).
Met als verdere voordelen: – transportlengtes in één systeem tot 60 meter
– opvoerhoogtes verticaal tot 30 meter
– geheel gesloten, stofdicht
– transport mogelijk bij onder- of overdruk
– zeer robuuste industriële uitvoering
– laag energieverbruik
– gering geluidsniveau.

De schrijventransporteur is bij uitstek geschikt voor het transporteren van filterstof, vliegas, mineralen, chemicaliën en soortgelijke materialen. Middels een frequentieregelaar kan men met het systeem ook doseren.
Meer dan 3500 geleverde installaties bevestigen inmiddels de genoemde voordelen en een tevreden gebruik van de Schrage schijventransporteur als transporteur en/of elevator.

Meer weten? Bezoek ons op de beurs SOLIDS EasyFairs stand C1030 te Antwerpen op 27 of 28 maart 2013. Schrage conveying systems wordt al 25 jaar vertegenwoordigd door MATEC massagoed techniek te Amersfoort.

Geschreven door

Logo van:Mobiel vrachtautobeladingsysteem met Schrage schijventransporteur.

MATEC massagoed techniek

30 jaar leverancier aan Nederlandse en Belgische industrie: – componenten en complete installaties tbv opslag, transport en handling van stortgoed, – big-bag handling, triltechniek, zeefmachines, schijventransporteurs, pneumatisch transport – specialist... Lees meer