Microcell weegapparatuur na 35 jaar nog steeds modern en betrouwbaar

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Microcell weegapparatuur na 35 jaar nog steeds modern en betrouwbaar
Article image of: Microcell weegapparatuur na 35 jaar nog steeds modern en betrouwbaar

Tijdens de easyFairs SOLIDS 2011 toont Dosco B.V. in hal 3 op stand C1015 Microcell weegapparatuur. Dosco B.V. verwierf indertijd de vertegenwoordiging van deze weegapparatuur van het fabrikaat Kisler-Morse uit Seattle, USA .

De Microcell bestaat uit een stripje metaal van 75×20 mm waarop een piezo-elektrische halve brug is aangebracht, en wordt met behulp van twee schroefjes op eenvoudige wijze op een willekeurige bestaande of nieuwe silo/staalconstructie aangebracht.

Wanneer een silo wordt beladen verhoogd de spanning in de ondersteuningsconstructie. Door deze verhoogde spanning wordt het staal tot ca. 25 micron samengedrukt met als gevolg dat de voornoemde schroefjes de meetbrug vervormen en waaruit aansluitend een lineair weegsignaal beschikbaar komt.

Niettegenstaande het grote aanbod aan niveau meetapparatuur zijn er nog steeds veel toepassingen voor het gebruik van deze weegapparatuur welke de echte massa inhoud weergeeft. Naast onder andere voorraadbepaling leent deze apparatuur zich ook uitstekend voor autobelading. De apparatuur kan tevens worden aangesloten op ethernet e.d.

Microcell weging kan op diverse manieren worden toegepast en waarmee (mede afhankelijk van het aantal toegepaste microcells en de optredende materiaalspanning) (zeer) hoge weegnauwkeurigheden kunnen worden behaald.

Geschreven door

Logo van:Microcell weegapparatuur na 35 jaar nog steeds modern en betrouwbaar

Dosco Sales & Engineering B.V.

Dosco Sales & Engineering B.V. is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in industriële weeg-/meetapparatuur en procesautomatisering. Als geen ander bieden wij u doordachte oplossingen voor ‘turn-key’ weeg- en doseertechnische... Lees meer