Microcell silo weegapparatuur na 45 jaar nog steeds modern en effectief

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Microcell silo weegapparatuur na 45 jaar nog steeds modern en effectief

Dosco Sales & Engineering is vanaf het begin de vertegenwoordiger in de Benelux van deze betrouwbare weegapparatuur van het fabrikaat Kisler-Morse uit Seattle, USA.

De Microcell® bestaat uit een stripje metaal van 75×20 mm waarop een piëzo-elektrische halve brug is aangebracht en wordt met behulp van twee schroefjes op eenvoudige wijze op een willekeurige bestaande of nieuwe silo/staalconstructie aangebracht.

Wanneer een silo wordt beladen, verhoogd de spanning in de ondersteuningsconstructie. Door deze verhoogde spanning wordt het staal tot ca. 25 micron samengedrukt met als gevolg dat de voornoemde schroefjes de meetbrug vervormen en waaruit aansluitend een lineair weegsignaal beschikbaar komt.

Ondanks het grote aanbod aan niveau meetapparatuur zijn er nog steeds veel toepassingen voor het gebruik van deze weegapparatuur welke de echte massa-inhoud weergeeft. Naast onder andere voorraadbepaling leent deze apparatuur zich ook uitstekend voor autobelading. De apparatuur kan tevens worden aangesloten op ethernet e.d.

De Microcell® is geschikt voor het meten van druk, trek, buiging en afschuiving. Druk/trek kunnen op eenvoudige wijze worden gemeten aan de poten van losstaande (binnen of buiten) silo’s. Buiging en afschuiving kunnen worden gemeten in samengestelde constructies.

Microcell weging kan op diverse manieren worden toegepast en waarmee (mede afhankelijk van het aantal toegepaste microcells en de optredende materiaalspanning) (zeer) hoge weegnauwkeurigheden kunnen worden behaald.

Voordelen Microcell®: eenvoudige montage, geen onderhoud, lange levensduur, toe te passen op reeds bestaande silo’s, kosteneffectief, nauwkeurigheid 0,5-2%

Microcell® Dosco icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Microcell silo weegapparatuur na 45 jaar nog steeds modern en effectief

Dosco Sales & Engineering B.V.

Dosco Sales & Engineering B.V. is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in industriële weeg-/meetapparatuur en procesautomatisering. Als geen ander bieden wij u doordachte oplossingen voor ‘turn-key’ weeg- en doseertechnische... Lees meer