Micro doseersysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
52 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Micro doseersysteem

Klanten in de powder processing zijn hun eigen productie-eisen steeds verder aan het verhogen. Dinnissen is als engineer-to-order organisatie met een volwaardige Engineering afdeling (45 fte) in staat om voor de grootste uitdagingen een technisch hoogwaardige en robuuste oplossing te bedenken.
Een goed voorbeeld hiervan is de recente innovatie van de feeder valve. De oorspronkelijke feeder valve combineert een zeer breed bereik met een korte doseertijd met 100 gram nauwkeurigheid. Deze nauwkeurigheid is voldoende voor het verwerken van stortgoed. Recent vroeg een specifieke toepassing om een véél hogere nauwkeurigheid. De Engineering afdeling van Dinnissen heeft daarom een micro doseer systeem ontwikkeld met een nauwkeurigheid van 1 gram. De toepassing kan zijn een batch-weegapplicatie of een continu-weegapplicatie (loss in weight) voor de verwerking van bijvoorbeeld vitaminen, probiotica, premixen, mineralen, melkpoeder, cacaopoeder, creamers, suikers, weipoeders, lactose en babyvoeding.
Net als bij de bestaande feeder valve, is het micro doseer systeem snel te reinigen en makkelijk in te bouwen in een bestaande of nieuwe opstelling. De compacte bouw minimaliseert het achterblijven van productresten hetgeen de hygiëne bevordert.
Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Dinnissen.

Meer over Dinnissen icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Micro doseersysteem

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer