Meten van stoffigheid

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Meten van stoffigheid

In het kader van de toenemende aandacht voor stofgedrag van bulkstoffen en poeders, heeft het laboratorium van Delft Solids Solutions een nieuwe analysemogelijkheid voor poeders in haar portfolio opgenomen. Het betreft stofmeting via het zgn. roterende trommel principe, geïntegreerd in de Heubach dust meter, overeenkomstig NEN-EN 15051.

De Heubach stofmeter maakt gebruik van een roterende trommel om het stof uit een bekende hoeveelheid poeder vrij te maken, waarbij het stof vervolgens door een gecalibreerde luchtstroom wordt getransporteerd. De totale hoeveelheid vrijgekomen stof wordt vervolgens gekwantificeerd.
De Heubach stofmeter wordt nu veelal toegepast voor en door bedrijven actief in enzymen en bakkerijgrondstoffen, maar de toepassing van dit type metingen zal in de nabije toekomst in veel meer branches wenselijk – zo niet noodzakelijk – worden.

De werking en mogelijkheden van de Heubach stofmeting kan met onze specialisten worden doorgesproken tijdens de easyFairs Solids2009 beurs van 25-26 november 2009 in Ahoy, Rotterdam. Om e.e.a. luister bij te zetten organiseert Delft Solids Solutions tijdens deze beurs op haar stand een prijsvraag waarbij dagelijks mooie prijzen te winnen zijn in de vorm van een i-Pod shuffle en champagne.

Geschreven door

Delft Solids Solutions B.V.

Rijk geoutilleerd contract research instituut en laboratorium gericht op onderzoek vaste stoffen. Gespecialiseerd in fysische eigenschappen van solids : stromingsgedrag, shear gedrag, stoffigheid, sterkte en slijtage, consolidatie, ontmenging van poeders,... Lees meer