Metaaldetectie bij verpakkingslijn

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Metaaldetectie bij verpakkingslijn

Hoe controleert u de kwaliteit van uw verpakte producten? Of garandeert u de voedselveiligheid? Van staalnames tot metaaldetectie: uw verpakkingslijn helpt fouten en contaminatie vermijden in zowel uw productie- als verpakkingsproces.

Er zijn verschillende manieren om uw verpakkingslijn uit te rusten met apparatuur die uw te verpakken producten controleren:

– Metaaldetectie: een metaaldetector controleert uw product net vooraleer het in de zak terechtkomt, of detecteert de gesloten zakken. Stelt de detector contaminatie vast? Dan wordt het product of de zak uit het circuit gehaald.

– X-ray: wanneer uw controle een stap verder moet gaan, kan u een X-ray laten installeren. Die detecteert niet alleen metaalvervuiling maar ook vreemde voorwerpen zoals hout- of plastic stukjes of afgebroken onderdelen van uw productielijn.

– (Automatische) staalname: bij een automatische staalname stelt u zelf in om de hoeveel kg een bepaalde hoeveelheid product apart wordt gehouden voor een staalname ter controle. Die stalen kan u bijhouden als bewijs van de productkwaliteit.

– Controleweger: een controleweger checkt of de verpakte zak het juiste gewicht heeft. Is dat niet zo, dan kan de robotpalletiser de zak met afwijking apart leggen of kan een zakuitstoot plaatsvinden. In bepaalde gevallen geeft de controleweger feedback naar het weegproces.

Controlemogelijkheden icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Metaaldetectie bij verpakkingslijn

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer