Met 23% meer bezoekers was Solids Rotterdam weer groter

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Ahoy Rotterdam, 30 september & 1 oktober 2015: Solids, de enige vakbeurs voor de be- en verwerking van vaste en droge stoffen in Nederland, heeft met een nieuwe uitstraling en aanpassingen in het concept gezorgd voor een stijging van maar liefst 23% in het bezoekersaantal. Ahoy Rotterdam blijkt ook dit jaar weer de plek te zijn waar de trouwe Solids community samenkomt, waar zakendoen en netwerken absoluut op nummer één staan om aan deze beurs voor de stortgoedsector deel te nemen of te bezoeken.

Gedurende twee beursdagen hebben gerenommeerde partijen als AZO, TBMA Europe, Bienfait, Dinnissen, DMN-Westinghouse, Eskens Process Solutions, Gericke, Hosokawa Micron, Jongerius, Van Beek en VDL Industrial Products ruim 3.000 bezoekers mogen verwelkomen met directe interesse voor hun producten. Solids Rotterdam heeft dit jaar een groei in bezoekersaantallen laten zien van maar liefst 23% t.o.v. de laatste editie in 2013. Richard van Es namens IP Handling/DR Systems: ”Wij hebben weinig kunnen zitten door de continue aanloop van geïnteresseerde mensen.” Daarnaast krijgt Solids gerichte bezoekers uit de procesindustrie, als voeding, chemie, vee- en mengvoeders en petfood, waardoor ook de kwaliteit is gewaarborgd. ”Solids is een beurs waar kwalitatief goede bezoekers op af komen”, aldus Carin van Herwijnen, Oerlemans Packaging.

Na zes edities wordt de community van Solids alsmaar groter en groter. Daarnaast zien we dat de beurs een steeds mooiere afspiegeling van de markt laat zien, dus meer bezoekers uit bijvoorbeeld de voedingsindustrie die op zoek zijn naar technologieën op het gebied van afscheiders, zeven & filters, transportsystemen, apparatuur voor mengen & homogeniseren en machine- en installatiebouw. Ook zien we een stijging van de interesse voor recycling en afvalbewerking. Deelnemers geven aan met hun deelname klantenrelaties te willen onderhouden en prospects te ontmoeten. Bezoekers bevestigen dit door te zeggen te willen netwerken met de voor hun bekende alsook nieuwe bedrijven. Yves Willems van Optyl over Solids: ”Dit is een beurs waar je alles vindt als je in deze sector actief bent.”

Innovations on tour trekt veel bekijks

Nieuw voor de bezoekers was de Innovations on Tour; Hop on and hop off in technical innovations. De naam zegt het eigenlijk al, de bezoeker kreeg de mogelijkheid innovaties op de stands één voor één te bekijken onder het genot van een hapje en drankje. De ervaring van de exposanten om hun innovatie op de stand op een laagdrempelige manier te presenteren in slechts 10 minuten werd als zeer prettig ervaren. De populariteit van de innovations on tour wordt verklaard door de behoefte van de bezoeker, waar meer dan de helft aangeeft een bezoek te brengen om een overzicht te krijgen van de laatste trends en ontwikkelingen.

Geschreven door

Easyfairs®

Informatie over Artexis Easyfairs Easyfairs en Evenementenhal zijn twee organisaties van moederbedrijf Artexis Easyfairs, die elkaar in 2016 hebben gevonden en besloten de krachten te bundelen. De missie van Easyfairs... Lees meer