Menger en weger met onbeperkt aantal weegbunkers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
79 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Menger en weger met onbeperkt aantal weegbunkers

De Weighcont machine is toepasbaar in poeder en gegranuleerde kunstmest productie. De machine mengt de grondstoffen naar een excellent mengsel. Door middel van het controleren van de te mengen producten d.m.v. een weegsysteem.

De Weighcont menger bestaat uit twee of meer roestvast stalen weegbunkers. De computer regelt en controleert het gehele weeg en mengproces, door middel van een variabel electro systeem. De grondstoffen worden afgevoerd door roestvast stalen afvoer banden. Elke weegbunker is gemonteerd op een digitaal weegsysteem. Dit regelt de automatische dosering naar de afvoerbanden. Dit garandeert een nauw-keurige dosering van grondstoffen op de afvoerband in exact de benodigde hoeveelheid. De dosering is het principe van een loss in weight systeem.

De weegbunkers zijn open aan de bovenkant en kunnen gevuld worden met een loader of heftruck. De gehele machine wordt bestuurd vanuit een pc computer en kan aan een netwerk aangesloten worden. Dit geeft de bediener van de machine de complete controle over de kwaliteit van het mengsel. Elke weegbunker heeft een groot display die informatie geeft over het type materiaal en het gewicht van de grondstoffen in de weegbunker. Tijdens het mengen zullen de weegbunkers tegelijkertijd hun product op de afvoerband laten lopen. Als het nodig is kan een extra meng vijzel geplaatst worden onder de weegbunker naar de afvoer band. De machine kan gemaakt worden met een ongelimiteerd aantal weegbunkers met een capaciteit van 4 tot 12 ton.

De meng capaciteit van de machine is 20 – 120 ton/uur. Dit product kan aangepast worden aan de wensen van de klant.

Geschreven door

Logo van:Menger en weger met onbeperkt aantal weegbunkers

EMT

EMT is een particulier bedrijf dat meng-, opzak- en RVS transportbanden op de markt brengt en in eigen beheer installeert. EMT heeft twee soorten mengers de batch menger zoals deShamroc,... Lees meer