Mengen van kleverige grondstoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Mengen van kleverige grondstoffen
Article image of: Mengen van kleverige grondstoffen

Dinnissen biedt een oplossing voor het homogeen mengen van kleverige grondstoffen.
In samenwerking met haar klanten ontwikkelde Dinnissen Process Technology een nieuwe variant op de befaamde Pegasus® Continue Menger waarbij kleverige vloeistoffen met een hoog suikergehalte (siroop) kunnen worden vermengd met droge poeders zoals flakes, bloem en tarwemeel. Het is daarbij zelfs mogelijk suikerhoudende vloeistoffen te mengen in een gewichtsverhouding tot 75% van de droge stof. De nieuwe Pegasus® Continue Menger biedt vooral het hoofd aan kleverigheid, aankoeken en klontervorming.

Het mengsysteem voldoet aan de eisen van hygiëne en voedselveiligheid en is snel en gemakkelijk te reinigen. Daardoor is een flexibele menger ontstaan die ook geschikt is om snel en eenvoudig over te stappen naar andere recepten. Het mengsysteem kan een groot aantal droge basisingrediënten homogeen vermengen om het in een tweede fase te vermengen met een ongeveer gelijke hoeveelheid suikerhoudende kleverige vloeistof. Het is geen probleem als de droge basis ingrediënten variabel zijn qua deeltjesgrootte, stortgewicht en loopeigenschappen.

Geschreven door

Logo van:Mengen van kleverige grondstoffen

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer