Meertraps thermische behandeling steriliseert product

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
32 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Meertraps thermische behandeling steriliseert product

Dinnissen Process Technology heeft een uiterst effectief thermisch behandelingssysteem ontwikkeld voor diervoeders, petfood en levensmiddelen, het Thermidor-systeem. Het vermindert de populatie van microben met 99,999%.

Meertraps thermische behandelingsoplossing
Het voorkomen van besmetting (b.v. Salmonella) is van het grootste belang bij de verwerking van diervoeders, dierenvoeding en levensmiddelen. Enkele jaren geleden introduceerde Dinnissen Process Technology hun Thermidor-systeem: een meertraps thermische behandelingsoplossing, als de meest effectieve manier om product te steriliseren met behoud van producthomogeniteit. Het vermindert de populatie van microben met 99,999%.

Geen gebruik van zuren en chemicaliën
Tegenwoordig verkiezen de meeste producenten deze thermische behandeling door stoominjectie boven vloeibare behandelingen met zuren en chemicaliën. De belangrijkste reden hiervoor is dat chemische behandelingen sporen van chemicaliën (bijv. chloor met zijn specifieke geur) in het product achterlaten. Bovendien kunnen deze vloeistoffen de structuur van het product veranderen en leiden tot ontmenging van het product.

Stoominjectie
Het Thermidor-systeem zorgt ervoor dat de productsamenstelling perfect homogeen blijft na koelen, verwarmen en drogen. Op deze manier kunnen producenten hun klanten garanderen dat hun product veilig en van de hoogste kwaliteit is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze procesexperts.

Meer over Dinnissenicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Meertraps thermische behandeling steriliseert product

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer