Mechanisch transport een effectieve optie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Mechanisch transport een effectieve optie
Article image of: Mechanisch transport een effectieve optie

Schroeftransport
is gebaseerd op een schroef die draait om producten door een systeem van pijpen te transporteren.
Dinnissen levert systemen met enkele of dubbele schroeven en zelfs concave schroeven (d.w.z. 2 tot 4 schroeven die elkaar overlappen) waarmee u producten kunt transporteren die viskeus, plakkerig of samenklonterend zijn, zoals smeerkaas, filterkoek en houtsnippers. systemen die geschikt zijn voor het transporteren van kleine tot zeer grote hoeveelheden per uur. Voor omgevingen met strenge hygiënische eisen levert Dinnissen speciale easy-to-clean systemen, uitgerust met schroeven die eenvoudig kunnen worden verwijderd of asvrije schroeven. Dit systeem met een lage laadfactor is uitermate geschikt voor het transporteren van fragiele/breekbare producten.

Transportbandsystemen
bieden het voordeel dat ze producten transporteren zonder ze te schudden. Dit maakt ze geschikt voor het transporteren van ingrediënten die kwetsbaar of plakkerig zijn of een explosiegevaar vormen. De door Dinnissen geleverde systemen zijn zeer goed uitgelijnd, wat betekent dat de transportbanden gedurende een lange periode soepel blijven lopen. We zorgen er ook voor dat de belastingsfactor en spanning op de riemen correct zijn. In combinatie met ons assortiment handlingaccessoires op maat gemaakt voor specifieke producten (korrels, vlokken, enz.), zorgen deze systemen ervoor dat de getransporteerde ingrediënten op hun plaats blijven op de transportband, zelfs in geval van verticaal of diagonaal (tot 60°) transport.

Kettingtransport- en schijftransportsystemen
zijn gebaseerd op plastic schijven die aan een ketting of kabel zijn bevestigd. Terwijl de ketting of kabel door een pijpenstelsel wordt getrokken, duwen de vrijhangende schijven de ingrediënten door het systeem. Transportsystemen op ketting- en schijfbasis zijn vooral nuttig voor het transporteren van producten die gemakkelijk slijten, breekbaar of fluidiseerbaar zijn en kunnen zeer hoge capaciteiten bereiken (tot 300 ton per uur).

Triltransport
gebruiken een buis- of gootvormig onderdeel waardoor ingrediënten worden getransporteerd met behulp van trillingen. Dergelijke systemen bevatten geen bewegende delen, waardoor ze relatief eenvoudig te reinigen zijn. Dit type transport is met name geschikt voor breekbare korrels en poeders.

Elevatoren
gebaseerd op slijtvaste containers die gemonteerd zijn op een niet-rekbare riem of duurzame ketting. Afhankelijk van de specifieke situatie kan de elevator verticaal worden uitgevoerd of in een Z- of U-vormig patroon. Elevatorbekers kunnen ook worden gebruikt voor granulaten of zeer breekbare producten. Deze systemen zijn betrouwbaar, energiezuinig, minder gevoelig voor vervuiling en onderhoudsvriendelijk. Ze zijn geschikt voor het transporteren van ingrediënten die gevoelig zijn voor slijtage, slijtage en breuk, zoals suiker, mengvoeders, chemicaliën, krijt, zand en cement.
Dinnissen kan er ook voor zorgen dat een geschikt voordoseersysteem wordt geïnstalleerd.

Geschreven door

Logo van:Mechanisch transport een effectieve optie

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer