Mayfran International bestelt drie schudgoten bij Jöst

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
65 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Mayfran International bestelt drie schudgoten bij Jöst

Mayfran International uit Landgraaf heeft recent aan Jöst de opdracht gegeven voor levering van drie stuks schudgoten. Deze maken deel uit van drie nat-ontslakkingslijnen voor een huisvuilverbrandingsinstallatie in Duitsland.

Bij huisvuilverbranding zijn het niet alleen de verbrandingsslakken die afgevoerd dienen te worden, maar ook porselein, glas en metaal delen van bijna een meter groot en 200 kg zwaar. Alles bij een temperatuur van 100 ˚C. Stortgewichten kunnen hierbij variëren van 0,5 tot zelfs 3,0 ton per m3. Om die reden heeft Jöst zeer slijtvast staal (1.8715) toegepast voor de complete goten. Elke goot, 15 meter lang en 1,5 meter breed, is modulair gebouwd ten behoeve van makkelijk transport en snelle montage.

Het resonantie systeem berust in principe op een schudgoot die met veren op een massa gecompenseerde ondersteuning staat. Zware beladingen, zoals in dit geval as en slakken, worden hiermee getransporteerd tot zelfs 50 meter. De laag frequente schudbeweging, die met een kruk-as-aandrijving ontstaat, vraagt een relatief klein vermogen (hierbij 7,5 kW). En de actieve compensatie techniek voorkomt praktisch alle trillingsoverdracht naar de omgeving.

Geschreven door

Logo van:Mayfran International bestelt drie schudgoten bij Jöst

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer