Mastermill, de nieuwe Netzsch Basketmill

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Mastermill, de nieuwe Netzsch Basketmill

De Firma Netzsch is reeds vele jaren zeer succesvol op de Benelux markt met de Netzsch Turbomill, een eenvoudige korfmolen voor het dispergeren van vaste stoffen in vloeistoffen ten behoeve van met name de coatings industrie. Meer dan 150 machines werden reeds verkocht in de Benelux en daarmee verreweg de meest gebruikte basketmill.

Sinds kort heeft Netzsch een tweede type Basketmill toegevoegd aan het programma. Waar de Netzsch TurboMill met name door eenvoud en gebruiksgemak voor standaard producten furore maakte, is de nieuwe basketmill, de Netzsch Mastermill met name bedoeld voor de meer geavanceerde toepassing. De korf is niet meer roterend maar statisch uitgevoerd en voorzien van een dynamische rotor en voor hoog viskeuze producten, eventueel mengelementen. De korf kan gekoeld worden en is naast de standaard maalparels inzetbaar met zeer kleine maalparels ten behoeve van een nog fijner product.

De Netzsch Mastermill is leverbaar in diverse uitvoeringen van laboratorium schaal t/m 4000 liter netto volume. ( o.a. 10 liter, 50, 200, 500 1000, 2000 en 4000 liter) Netzsch heeft voor de grotere systemen een nieuw en innovatief, robuust design toegepast ten behoeve van de korfconstructie. Conventionele systemen op de markt tonen vaak problemen met overmatige slijtage, parelverlies en onvoldoende stabiliteit van de maalkorf. Deze behoren met de nieuwe Netzsch Mastermill tot het verleden.

In de proefruimte van de firma Netzsch staan diverse machines ter beschikking voor het testen van zowel laboratorium als productie volumes. Voor meer informatie : E & R B.V. Vlaardingen
Heeft u interesse in een gratis seminar omtrent de nieuwe Netzsch Basketmill, neem dan contact met ons op!

Geschreven door

Logo van:Mastermill, de nieuwe Netzsch Basketmill

E & R B.V.

E & R is gespecialiseerd in de levering, installatie en onderhoud van procesmachines in div. takken van de industrie. Als distributeur zijn wij actief voor een aantal belangrijke Europese leveranciers... Lees meer