Masterbatches verpakken: 3 best practices

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Masterbatches verpakken: 3 best practices

Masterbatches, gekleurde plastics die worden gebruikt als additieven om kunststoffen te kleuren, zijn producten die vragen om specifieke aandachtspunten tijdens het verpakkingsproces. Ausloos geeft een overzicht van hun best practices.

EASY CLEAN DOSERING
De MTB ITN PL-afzakinstallatie is voorzien van een easy clean dosering en daardoor uiterst geschikt om masterbatches te verpakken.

De servogestuurde doseringsmethode bestaat uit een conische trechter die volledig gepolijst is. Daardoor kunnen er geen korrels ongezien achterblijven. De operator kan alle onderdelen vlot reinigen en inspecteren.

Dit type van dosering laat het bovendien toe om producten van verschillende stortgewichten heel nauwkeurig te doseren en snel om te schakelen tussen verschillende producten.

DOSERINGEN RECHTSTREEKS IN DE ZAK
Ausloos doseert masterbatches in hun verpakkingslijnen zoveel mogelijk rechtstreeks in de zak. Dat vermindert het aantal rakende delen in de lijn en beperkt tegelijkertijd de kans op vermenging van kleuren.

ZAKKEN UIT BUISFOLIE
Zakken uit buisfolie zijn vaak de beste oplossing om masterbatches te verpakken. Al behoren openmond-, ventielzakken en zakken gevormd van vlakfolie ook tot de mogelijkheden.

Buisfoliemachines laten het toe om de lengte van de zak aan te passen naargelang de zwaarte en vullingsgraad van de zak. Dat leidt tot mooie, strakke zakken die gemakkelijk stapelen.

Meer over masterbatches icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Masterbatches verpakken: 3 best practices

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer