Masterbatch voorraadsysteem voorkomt materiaalverlies

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Masterbatch voorraadsysteem voorkomt materiaalverlies
Article image of: Masterbatch voorraadsysteem voorkomt materiaalverlies

De FGB25 container is een nieuw ontwikkeld voorraadsysteem voor masterbatches. Het systeem biedt de gebruiker tal van voordelen: behalve een goed voorraadbeheer en gebruiksgemak, voorkomt dit systeem kostbaar materiaalverlies als gevolg van vermenging van diverse kleuren masterbatches, waardoor het materiaal onbruikbaar is geworden.

In de FGB25 worden de diverse kleuren masterbatches overzichtelijk naast elkaar op voorraad gezet en is vermenging van kleuren niet meer mogelijk. Het standaardsysteem bestaat uit een kast met daarin 10 + 10 voorraadvakken. De inhoud van de bakken bedraagt 37 liter, wat voldoende is voor een voorraad van 25 kg masterbatch. De onderste tien vakken zijn op een schuifsysteem geplaatst waardoor deze eenvoudig naar voren kunnen worden geschoven om via de bovenzijde te worden gevuld. Voor het vullen wordt een vultrechter bijgeleverd.

De voorraadbakken zijn voorzien van een venster voor niveaucontrole, een kaarthouder voor de juiste kleurcodering en een kantelklep voor het doseren van de gewenste hoeveelheid masterbatch in een transportbeker om het naar de verwerkingsmachine te brengen.

Het systeem is modulair en kan volgens de wensen van de gebruiker worden ingezet en bevestigd.
De integratie in al bestaande voorraadsystemen is zonder problemen mogelijk.

Geschreven door

Kotraco Plastic Machinery

Kotraco Plastic Machinery verzorgt de verkoop, installatie en onderhoud van machines en randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie in de Benelux, en is de exclusieve leverancier van ondermeer Moretto randapparatuur, MASS... Lees meer