Maintenance staat in startblokken voor debuut in Nederland

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De vakbeurs Maintenance staat aan de vooravond van haar debuut in Nederland: 17, 18 en 19 april 2018 in Evenementenhal Gorinchem. Maintenance is een gevestigde serie specialistische vakbeurzen voor industrieel onderhoud met succesvolle edities in onder andere Dortmund, Antwerpen en Zurich. Bijna 100 exposanten nemen deel aan de eerste editie in Nederland. De vakbeurs biedt een relevant en oplossingsgericht platform voor fabrikanten, importeurs, toeleveranciers en dienstverleners binnen de industriële sector op het gebied van onderhoud en asset management.

Onder de exposanten bevinden zich prominente marktspelers, zoals Aerzen International Rental, BakerCorp, DMN-Westinghouse, EMHA B.V., Krohne nederland, Pirtek Benelux bv, Samson regeltechniek b.V., Semiotic Labs, Ultimo Software Solutions bv en Van Meeuwen Industries BV. Ook is de organisatie een samenwerking aangegaan met branchevereniging NVDO (Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud).

Maintenance biedt in samenwerking met kennispartners als NVDO en iTanks een compleet kennis- en netwerkplatform omtrent thema’s als Digitalisering, Preventief – en Voorspellend onderhoud, Kennisborging, Robotisering, Het belang van de Human Factor en Veiligheid in de keten.

Het kennisprogramma bestaat op de eerste dag onder meer uit een presentatie van Egbert-Jan Sol, Directeur programmabureau bij Smart Industry, over robotica in de MKB-sector. Aansluitend is er een presentatie over ‘Predictive Maintenance’ door Marcel Morsing, Founder MaxGrip.

Op dag 2 staan in totaal vijf presentaties op het programma, waaronder ‘Innovatief onderhoud in een conservatief denkende markt?’ gegeven door Arie van Vliet, directeur Gouda Vuurvast Services. Ook zijn er op deze dag twee presentaties bij te wonen van Damon Visser, Owner en Senior Maintenance Consultant van ProMaint. Hij behandelt ‘Grip op uitbesteden van onderhoud’ en ‘Visualisatie geeft data betekenis’.

Op dag 3 zijn er onder meer presentaties van Nico Castelijn (M&R FM Manager Aspen Oss) over techniek en de human factor en van George Brown (Onderwijskundig adviseur K&E) over het opzetten van een competentieprofiel.

Op de Demo Area tonen brancheorganisatie Ki< MPi en iTanks in samenwerking met diverse startups en innovators nieuwe technologieën en diensten in de vorm van demonstraties. Bezoekers maken hier kennis met Augmented Reality, inspectiedrones en het Robotica Smart Tooling project. De bezoeker kan zich laten bijpraten door de aanwezige pioniers. Verder krijgen bezoekers de mogelijkheid om een ‘unieke’ foto te laten maken: de firma’s Vandesky en Industrieel Klimmen.nl hebben een photobooth bij de entree van de beursvloer op twaalf meter hoogte!

Maintenance is op 17, 18 en 19 april gratis te bezoeken voor professionals op basis van voorregistratie. De openingstijden zijn alle drie de beursdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Geschreven door

Evenementenhal Gorinchem, Hardenberg, Venray

De grote wereld wordt door digitalisering alleen maar kleiner. Op elk moment en overal ter wereld leggen mensen contact met elkaar door middel van internet, telefoon, televisie en ga zo... Lees meer