Magneetventiel besturing HE5721

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Magneetventiel besturing HE5721

Fiktech levert nu de nieuwe unit HE 5721ATEX22 voor het aansturen van magneetventielen in de industriële ontstoffingstechniek / explosiegevaarlijke zones.
Veel stofafscheiders in de industrie zijn in gebruik genomen vóórdat de ATEX-regelgeving in werking is getreden. Bij ieder bedrijf vraagt men zich vroeger of later af: `moet ik nu een nieuwe – dure – stofafscheider plaatsen?` Deze vraag laat zich beantwoorden na inventarisatie van de huidige situatie en de toekomstplannen. Fiktech staat u bij met raad en daad en verzorgt het up-to-date brengen van uw installatie.

Een van de kritische punten bij elke stofafscheider is het reinigingsmechanisme. Indien de filterinstallatie is opgesteld in een ATEX zone 22 is het relatief eenvoudig om de besturing te wijzigen en aan de stand van de techniek aan te passen. De reiniging van de filtermaterialen gebeurt met de nieuwe unit HE5721ATEX tijdinstelbaar of ΔP-afhankelijk met alle gebruikelijke instelmogelijkheden. De Ventielen worden bewaakt op kortsluiting en draadbreuk. Het apparaat is voor toepassing explosiezone 22 geschikt, met bedieningspaneel in Makrolon behuizing.

Basisspecificaties HE5721ATEX22
Ventieluitgangen: 12 / 24
Ventielspanning: 24 V DC / 1 A
Netspanning: 115 / 230 VAC / 24VDC
Omgevingstemperatuur: -15°C…+50°C
Relaisuitgangen: 1 x Reiniging, 1 x Bedrijf- en Storingsmelding.

Geschreven door

Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Productieoptimalisatie, Luchtmessen & Vortex Schakelkast Koelers: FIKTECH – Fikkers Industriële Knowhow & Techniek – heeft ruim 40 jaar ervaring in het oplossen van technische problemen in praktisch alle industrieën. FIKTECH... Lees meer