Magneetscheider voor ­batterijpoeder

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Magneetscheider voor ­batterijpoeder

Goudsmit Magnetics heeft een roterende magneetscheider ontwikkeld voor het metaalvrij maken van onder meer Lithium-ion poeder, bestemd voor accu’s en batterijen. Eventuele in het poeder aanwezige metaalvervuiling in kathodepoeders zoals nikkel, cadmium en lithium vermindert de kwaliteit van de materiaalmix en verkort de levensduur van de batterij. De automatisch reinigbare, roterende magneetscheider filtert metaaldeeltjes vanaf 30 μm uit het slecht stromende lithiumpoeder.

De magneetscheider bevat negen sterke, roterende magneetstaven die ervoor zorgen dat het fijne poeder niet als een brug op de staven blijft plakken. De roterende beweging zorgt ervoor dat het product niet blokkeert op de staven, zodat een goede ontijzering mogelijk is. Het contact met de magneetstaven wordt zo optimaal. Dit is belangrijk omdat vooral zwak-magnetische deeltjes de magneetstaven moeten raken.

De pneumatisch bediende magneetstaven van Ø50 mm hebben een diep vangveld. Met een fluxdichtheid van 12.000 gauss op de staven kan de magneet naast ijzerdeeltjes ook paramagnetische deeltjes afvangen als ijzeroxide en rvs. De magneetseparator is stofdicht en automatisch te reinigen. De in het systeem aanwezige kleppenkast voert de gevangen metaaldeeltjes ter plekke af, zoals te zien in deze video: https://youtu.be/CDvdsyao63U

Goudsmit Magnetics icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark