Magneet zonder lasnaden sluit bacterievorming uit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Magneet zonder lasnaden sluit bacterievorming uit

Op de komende Powtech in Nürnberg presenteert Goudsmit Magnetic Systems uit Waalre (Hal 9, stand 322) een nieuwe reeks clean-flow magneten. Zowel de standaard alsook de roterende clean-flow magneten bevatten in het nieuwe ontwerp geen lasnaden wat een zeer gladde afwerking mogelijk maakt en bacterievorming uitsluit. De Ra waardes tussen de 0.05 en 0.3 zorgen ervoor dat zelfs het fijnste ijzerstof uit poeders verwijderd wordt. Ook de constructie van de deur is gewijzigd. Deze bevat nu een snelsluiting tussen de extractor en magneten waardoor eerstgenoemde altijd mee naar buiten getrokken wordt. Dit voorkomt dat de extractor tijdens de magneetreiniging in de productstroom blijft en er alsnog ijzer terugkomt in het product. Door een nieuwe afdichting is werken met een hoge overdruk mogelijk, zonder dat er lekkage optreedt. Dit is vooral van belang bij het afvullen van drukgevoelige big bags.

CLEAN-FLOW
Clean-flow magneten zijn er in standaard, automatisch reinigende en roterende versie. Zij verwijderen ijzerdeeltjes uit poeders en zijn al naar gelang de uitvoering geschikt voor moeilijk toegankelijke plaatsen en slecht stromende, vettige poeders zoals bijvoorbeeld melkpoeder. Dergelijke magneten kunnen worden geleverd in combinatie met een metaaldetector, zodat het product gecontroleerd wordt vlak voor het laden c.q. verpakken en er geen enkel metaaldeeltjes achterblijft. Aangezien de pharma- en voedingsmiddelenindustrie steeds hogere eisen stelt, gaat Goudsmit alle clean-flow magneten in de toekomst volgens het nieuwe ontwerp produceren.

Geschreven door

Goudsmit Magnetic Systems B.V.

Goudsmit magnetics; Driven by magnetism since 1959 Goudsmit Magnetics Group is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op het ontwerpen en vervaardigen van magneten en magneetsystemen voor metaalseparatie, recycling,... Lees meer