Magneet maakt straalgrit geschikt voor hergebruik

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
62 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Magneet maakt straalgrit geschikt voor hergebruik

Goudsmit Magnetics heeft onlangs een trommelmagneet voor het reinigen van straalgrit op de markt gebracht. Deze scheidt vuil, zoals verfresten en roest uit magnetisch straalmiddel maar is ook geschikt voor het scheiden van stalen van het niet-stalen straalgrit (zoals keramisch), waarna dit weer herbruikbaar is. Het staalgrit kan tijdens het scheiden licht magnetisch worden en hierdoor de straalmond blokkeren. Om dit te verhelpen wordt een demagnetiseerunit ingezet die het magnetisme uit het grit haalt en zo klontering van het straalmiddel voorkomt. Nadat het grit door de demagnetiseertunnel is gevallen, wordt het via een slang weer aangezogen naar de straalapparatuur waar het opnieuw te gebruiken is. Inzetten van een trommelmagneet maakt eenmaal gebruikt grit geschikt voor hergebruik, verlengt de levensduur en voorkomt dat gebruikers vuile delen op schone oppervlakten spuiten.

Trommelmagneet
Het voordeel van een trommelmagneet is dat de ontijzering in een continu proces plaats kan vinden. De productstroom hoeft niet stopgezet te worden voor het verwijderen van de magnetische delen. Bovendien maakt het product direct contact met de magneet. De magneet trekt magnetische delen aan die in het product zitten. De trommel neemt de aangetrokken delen mee naar de onderzijde. Daar laten de magnetische delen los en kunnen ze worden opgevangen en/of afgevoerd.

Stralen
Of het gaat om carrosserieën, constructies, machines, tanks, velgen of bruggen; deze uiteenlopende producten hebben allemaal één ding gemeen, namelijk de bewerking die ze ondergaan tijdens productie of onderhoud: gritstralen. Stralen is een oppervlaktebehandeling van harde materialen waarbij met behulp van een compressor met perslucht een gritkorrel tegen een oppervlak wordt geblazen. Dit heeft een schuureffect en verwijdert onder meer roest , verf of andere verontreinigingen van staal, non-ferrometalen, asfalt, steenachtige materialen en andere oppervlakken. Er zijn duizenden verschillende straalmiddelen waarmee je een dergelijk effect kunt bereiken. Enkele voorbeelden zijn: zand, keramische korrels, glasparel, smeltslakstraal- gietijzer- of straalgrit.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Goudsmit Magnetic Systems B.V.

Goudsmit magnetics; Driven by magnetism since 1959 Goudsmit Magnetics Group is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op het ontwerpen en vervaardigen van magneten en magneetsystemen voor metaalseparatie, recycling,... Lees meer