Magneet filtert zwakmagnetische deeltjes uit voedingsmiddelen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Magneet filtert zwakmagnetische deeltjes uit voedingsmiddelen
Article image of: Magneet filtert zwakmagnetische deeltjes uit voedingsmiddelen

Op de beurs Solids 2013 in Rotterdam introduceert Goudsmit Magnetic Systems BV (Stand A1017) nieuw type magneet. Deze semi-automatische clean-flow magneet is opgebouwd uit magneetstaven en filtert zwakmagnetische en zeer kleine metaaldeeltjes (vanaf 30 mHu) uit onder andere voedingsmiddelen. Deeltjes kleiner dan 1 mm worden nl. niet herkend door een metaaldetector en bleven daardoor in het product aanwezig. Het systeem bereikt een maximale magneetwaarde van 11.500 Gauss, terwijl de minimale waarde nooit lager is dan 700 Gauss. Dit zorgt ervoor dat ook RVS 316 verwijderd kan worden. De magneet is inzetbaar in vrije valleidingen in diverse industrieën en vereist een lage inbouwhoogte van 150 mm.

Naar aanleiding van de ontwikkeling van dit systeem heeft het bedrijf –samen met haar afnemers- een standaard test ontwikkeld om de effectiviteit van de magneten in relatie tot met metaal besmette producten te meten. Dit maakt het mogelijk om de verschillende magnetische oplossingen met elkaar te kunnen vergelijken en zo tot een juiste keuze te komen.

Magneet
De zelfreinigende Clean-Flow magneet is opgebouwd uit twee rijen krachtige Neoflux ® magneetstaven die boven elkaar zijn gemonteerd. Hierdoor treft het product altijd de magneet. De magneetstaven bestaan uit Neoflux® (Neodymium-IJzer-Borium) magneten. Hiermee wordt een magneetwaarde van 11.500 Gauss bereikt.

Reiniging
Na het stilleggen van het productieproces, kan de reinigingscyclus starten. Tijdens het reinigingsproces, worden de magneetstaven manueel buiten de productstroom gebracht om vervolgens pneumatisch te kunnen reinigen. De ijzerdelen laten los en verdwijnen in het afval kanaal. Na de reiniging komen de magneetkernen terug in positie, waarna de productie wordt voortgezet.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Goudsmit Magnetic Systems B.V.

Goudsmit magnetics; Driven by magnetism since 1959 Goudsmit Magnetics Group is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op het ontwerpen en vervaardigen van magneten en magneetsystemen voor metaalseparatie, recycling,... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer