Maatwerk HMI bedieningspanelen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
35 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Maatwerk HMI bedieningspanelen

HMI (Human Machine Interface) panelen worden dicht bij de machine geplaatst. Vaak is het handig om direct naast de machine procesparameters te kunnen zien en niet alleen vanuit de control room. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een brokkenpers waar temperatuur erg belangrijk is. Met een HMI paneel is het mogelijk alle gegevens ter plaatse te kunnen aflezen en wijzigen. Het productieproces kan optimaal ingesteld worden met maximale productkwaliteit tot gevolg. Wijzigingen zijn snel te beoordelen.

Het HMI paneel is uitgevoerd als Touch Screen en wordt op maat door Inteqnion geprogrammeerd. Er wordt een grafische weergave gemaakt van de machine(s) met ernaast alle procesparameters. Via het touch screen zijn deze ook te wijzigen. Door meetwaarden van een groene of rode kleur te voorzien is snel duidelijk of de installatie optimaal functioneert.

Inteqnion past Siemens Touch panels i.c.m. WinCC software toe om deze lokale machinebediening te realiseren, waarbij het touch paneel direct verbonden is met de PLC. Bij het selecteren van het HMI paneel wordt goed gelet op de vaak zware omgevingsomstandigheden waarin de panelen jarenlang moeten functioneren. Deze zijn goed bestand tegen vocht, stof en trillingen.
Vraag Inteqnion naar de mogelijkheden voor uw installatie.

Geschreven door

Wynveen International BV

Wynveen International b.v. is een Nederlands bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het ontwerp, de productie en realisatie van hamer molens, roterende zeven, dubbelassige mengers, vacuüm coaters en overige machines... Lees meer