Maaltechnologie W.A. Bachofen verder verbeterd: ECM-AP

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Maaltechnologie W.A. Bachofen verder verbeterd: ECM-AP

Willy A. Bachofen is 1 van de belangrijkste spelers op het vlak van horizontaal nat-malen in de wereld. Met hun welbekende Dyno-Mill KD hebben zij wereldwijd de standaard gezet in maaltechnologie. 25 jaar na het introduceren van de KD, kwam WAB met de ECM (1996), veel kleinere maalcilinders, veel minder verliezen, een factor 3 hogere efficiëntie en een veel lager energie verbruik. Daarnaast is de ECM molen in staat om tot in het nanobereik te malen. Een grote stap voorwaarts in de maaltechniek.

Na de introductie van het ECM principe, waar men met acceleratoren werkt in plaats van maalschijven, heeft WAB in de afgelopen 2 jaar op dit principe een verdere ontwikkeling gedaan. Daarbij is het ECM principe nog verder geoptimaliseerd. De nieuwste molen van WAB zal ECM-AP (Advanced Performance) gaan heten. Deze molen gaat weer een stap verder, de maalefficiëntie is nog beter en de capaciteit van de molen ligt een factor 1,5 tot 2 hoger. Daarnaast is deze molen in staat om met keramische maalparels tot 0,1 mm te werken, zodat er tot diep in het nanobereik gemalen kan worden.

Deze molen zal eind maart 2011 voor het eerst officieel voorgesteld worden op de European Coating Show te Nürnberg. Een week later zal deze uiterst efficiënte maalmolen voor het eerst te zien zijn in de Benelux op de Eskens stand op de SOLIDS beurs te Antwerpen. Graag verwelkomen wij ook u op onze stand 2200-2202 om de technische verbeteringen en voordelen van deze molen te tonen.

Geschreven door

Logo van:Maaltechnologie W.A. Bachofen verder verbeterd: ECM-AP

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions vertegenwoordigt in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten. U kan bij Eskens terecht voor al uw vragen over de producten die ze vertegenwoordigen, het organiseren... Lees meer