Maak uw processen veiliger en efficiënter

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Maak uw processen veiliger en efficiënter

De nieuwe Micropilot FMR6x serie, 80GHz radarinstrumenten van Endress+Hauser zijn ontwikkeld volgens het ‘safety by design’ concept en conform IEC61508 voorschriften. Nieuw is de geïntegreerde Heartbeat Technology in deze radarinstrumenten. Hierdoor zorgt de Micropilot FMR6x voor gemakkelijke integratie van makkelijke en betrouwbare diagnose en verificatie van uw meting.

Endress+Hauser heeft zijn portfolio van radarinstrumenten vernieuwd met de Micropilot FMR60, FMR62 en FMR67. Alle gebruikte verschillende frequenties van de huidige generaties bij elkaar opgeteld maakt de som van 113GHz. Het gaat niet om dé hoogste frequentie, het gaat om het inzetten van de juiste radarfrequentie in de juiste toepassing. Dit is per definitie niet altijd de hoogste.

Voor het meten in grote opslagtanks heeft Endress+Hauser al een jaar geleden een eerste radar niveaumeter uitgerust met 80Ghz technologie op de markt gebracht, de Micropilot NMR81. Deze radar wordt typisch ingezet in systemen voor voorraadbeheer en “Custody Transfer” (facturatie) in de olie- & gasopslagsector, omwille van zijn ± 0,5mm nauwkeurigheid. Met de nieuwe 80GHz Micropilot FMR6x reeks radarniveaumeters is deze hoge frequentie nu ook beschikbaar voor typische procesapplicaties in alle industrieën.

De Micropilot FMR6 reeks is ook de eerste 80GHz radar die ontworpen is volgens de IEC61508 voorschriften. Hiermee kan het instrument zo uit de doos worden ingezet in safety applicaties. Bovendien zijn er voor deze apparatuur verscheidene Ex certificaten ter beschikking, die toelaten dat het instrument in diverse zone’s kan worden ingezet. De zeer scherpe stralingshoek en ook de dynamische algoritmes, zoals het unieke Endress+Hauser Multi-Echo Tracking, laten zeer nauwkeurige, stabiele en betrouwbare metingen toe, tot een effectieve hoogte van 125m en met een nauwkeurigheid van ± 1mm. Bevestigingen en obstakels binnenin de tank worden vermeden door de scherpe stralingshoek van de radargolven, en beïnvloeden de meting dus niet. Ook van aanslag of aankleving, of condensatie heeft de meting weinig last, dankzij het innovatieve antenne-ontwerp. Met behulp van de bijbehorende, interactieve software kan installatie en inbedrijfname snel en makkelijk worden uitgevoerd.

Heartbeat Technology™
Tot een halfjaar geleden werden de Heartbeat Technology™ functionaliteiten uitsluitend geïntegreerd in de flowmeters van Endress+Hauser. Maar recentelijk werden ook de meeste niveaumeters van Endress+Hauser uitgerust met Heartbeat Technology™. Instrumenten met Heartbeat Technology™ kunnen geverifieerd worden en testresultaten kunnen gedocumenteerd worden zonder het toestel uit te bouwen en zonder onderbreking van het productieproces. De technici hoeven geen uitvoerige opleiding en ervaring te hebben, om de verificatie uit te voeren. Ze moeten enkel de eenvoudige, voorgedefinieerde procedure uitvoeren, de testresultaten worden vervolgens netjes geregistreerd en gedocumenteerd.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Maak uw processen veiliger en efficiënter

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer