M.I.P. leverde een zoutsilo voor Wintermantel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: M.I.P. leverde een zoutsilo voor Wintermantel
Article image of: M.I.P. leverde een zoutsilo voor Wintermantel

In augustus leverde M.I.P. een silo met 150m³ inhoud en een diameter van 4 meter aan dochteronderneming Wintermantel.

De afgebeelde silo is voor de opslag van strooizout geschikt. Deze werd geleverd met een onderhoudsvrije RVS kantelklep, die zeer eenvoudig te bedienen is. Daardoor kunnen de wagens heel snel worden gevuld en kunnen ze bij sneeuwval snel uitrukken. Om de kleinere voertuigen te vullen, is er bovendien een telescopische stofmouw voorzien. De silo werd geplaatst op een bestaande betonfundering en werd ter plaatse gemonteerd.

Met een glasvezelversterkte zoutsilo is een goede productuitstroom gegarandeerd. De naadloze constructie en de zeer gladde wanden spelen daarin een grote rol. GVK is bij uitstek geschikt voor de opslag van zout vanwege zijn chemische bestendigheid. Door de hoge thermisch isolatiewaarde zijn de silo’s bovendien nauwelijks gevoelig voor condens zodat het zout niet verhardt.

Geschreven door

M.I.P. nv

M.I.P. is dé leverancier van duurzame opslagsystemen in glasvezelversterkte kunststof (GVK). M.I.P. biedt totaaloplossingen voor de opslag van complexe vloeistoffen en vochtgevoelige vaste stoffen. M.I.P. voert kwaliteit hoog in het... Lees meer