Lysair vervangt oude trilfilter door moderne pneumatisch gereinigde filter

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lysair vervangt oude trilfilter door moderne pneumatisch gereinigde filter
Article image of: Lysair vervangt oude trilfilter door moderne pneumatisch gereinigde filter
Article image of: Lysair vervangt oude trilfilter door moderne pneumatisch gereinigde filter

Geluid is een item waar meer en meer aandacht moet aan besteed worden. Door voor de industrie te werken heeft Lysair reeds lange tijd leren omgaan met deze problematiek en zijn de installaties zodanig aangepast dat ze geen hinder veroorzaken. Meer nog, voor medewerkers van de klanten is de situatie in de omgeving van de filters comfortabel op gebied van geluid.
Niet alleen grote industriële klanten worden geconfronteerd met de problematiek van ATEX regelgeving, flexibiliteit, betrouwbaarheid en rendement. Ook meer en meer houtverwerkende bedrijven komen hiermee in aanraking.
Dit is de reden waarom steeds meer van dergelijke bedrijven beroep doen op de diensten van Lysair. Lysair biedt een ontstoffingsinstallatie aan die op maat van de houtverwerkende nijverheid voldoet aan de industriële eisen. Lysair gebruikt zijn ervaring uit de industrie om installaties te bouwen die geschikt zijn voor kleine en grote houtverwerkende bedrijven waarbij er rekening wordt gehouden met de specifieke eisen van de klant.
Een recent voorbeeld hiervan is de vervanging van een oude trilfilter door een moderne Lysair perslucht gereinigde filter. Het nadeel van de trilfilter was naast de slijtage ook de veiligheid en het hoge energieverbruik. Doordat alle stof door de ventilator ging, veroorzaakte dit niet alleen slijtage maar dit kon ook een oorzaak van creatie van vonken en dus explosies zijn. Lysair gebruikt een ventilator die na de filter staat. Deze draait aldus in schone lucht waardoor de waaiers van de ventilator zo ontwikkeld worden zodat ze maximaal rendement genereren. Dit soort type ventilatoren kan slechts gebruikt worden als de filter mechanisch sterk genoeg is.
Dit is één van de redenen waarom Lysair ronde, perslucht gereinigde filters gebruikt. Deze zijn mechanisch zeer sterk waardoor ze, in combinatie met het geschikt aantal explosiepanelen, aan de eisen op gebied van explosiepreventie voldoen. Bovendien moet de ontstoffingsinstallatie niet stil worden gelegd tijdens het reinigen van de filterslangen. Door de grote werkplaatsen waarover Lysair beschikt, kunnen deze filters veelal in één stuk in de werkplaats volledig afgewerkt worden inclusief alle voorziene accessoires. De filters worden door vakbekwame montageteams op de werf gemonteerd en opgestart door de eigen elektrische afdeling. Dit alles verkort de interventie en stilstandtijd bij de klant.
Meer en meer klanten, ook uit de houtverwerking, raken overtuigd van de verschillende voordelen.

Geschreven door

Lysair nv

De LYSAIR GROUP bestaat uit 3 business units: LYSAIR ontwikkelt en vervaardigt installaties voor industriële ontstoffing, pneumatisch transport en rookgaswassing. KONODI verzorgt het op maat bouwen van machines, robotten en... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer