Lysair past ervaringen uit industrie toe in houtnijverheid

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lysair past ervaringen uit industrie toe in houtnijverheid
Article image of: Lysair past ervaringen uit industrie toe in houtnijverheid

Door de professionalisering in de houtverwerkende sector waarbij de criteria van rendement, betrouwbaarheid, flexibiliteit en veiligheid meer en meer een belangrijke rol beginnen te spelen, wordt Lysair voor steeds meer houtverwerkende bedrijven een partner op gebied van ontstoffingsinstallaties en pneumatische transporten. Hierbij kan Lysair een ontstoffingsinstallatie aanbieden die, op maat van de houtverwerkende nijverheid, voldoet aan de industriële eisen. Lysair gebruikt zijn ervaring uit de industrie om installaties te bouwen die geschikt zijn voor kleine en grote houtverwerkende bedrijven waarbij er rekening wordt gehouden met de specifieke eisen van de klant. Een voorbeeld hiervan is een compacte ontstoffingsgroep voor de afzuiging van een kleine houtverwerkende atelier of enkele productiemachines. Deze ontstoffingsgroep bestaat uit een filter met een geïntegreerde hoogrendementsventilator. De groep voldoet aan de strengste eisen en is uitgerust met explosiepanelen, brandklep, blusleiding, geïntegreerde elektrische kast met eventueel frequentiesturing enz.

Lysair bouwt competitieve installaties waarbij er telkens wordt gezocht naar de beste oplossing voor de specifieke klant. Het overleg met de klant staat centraal waarbij er naar de beste oplossing voor de klant wordt gestreefd met als resultaat een sleutel op de deur installatie die zelf de strikte grenzen van ontstoffing kan overschrijden. Zo heeft Lysair de laatste jaren op vraag van diverse klanten verschillende silo’s met specifieke uithaalsystemen gebouwd die werden geïntegreerd in een totaal oplossing.

Door de integratie van de verschillende entiteiten kan Lysair, onder het logo Konodi (zusterbedrijf van Lysair), transportinstallaties bestaande uit rollenbanen, riemenbanen, stapelaars, robotten, enz. aanbieden. Ook deze vinden hun weg naar de houtverwerkende nijverheid.

Lysair heeft de afgelopen decennia, in samenwerking met Konodi, in verschillende sectoren mooie referenties gerealiseerd, waaronder ook de houtverwerkende nijverheid. Houthandels met eigen plaatbewerking, interieurbouwers, keukenfabrikanten, producenten van ramen en deuren, houtskeletbouw, meubelmakers enz. kunnen allemaal bij Lysair terecht voor een brede waaier van op maat gemaakte oplossingen. Hierbij gaat het niet alleen om grote projecten, maar evenzeer om relatief kleinere installaties waar hoge kwaliteitseisen, veiligheid, betrouwbaarheid en een uitstekende service steeds belangrijker worden.

geschreven door

Lysair nv

De LYSAIR GROUP bestaat uit 3 business units: LYSAIR ontwikkelt en vervaardigt installaties voor industriële ontstoffing, pneumatisch transport en rookgaswassing. KONODI verzorgt het op maat bouwen van machines, robotten en... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer