Lysair bouwt turn-key installatie voor verpakken houtkrullen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lysair bouwt turn-key installatie voor verpakken houtkrullen
Article image of: Lysair bouwt turn-key installatie voor verpakken houtkrullen

Lysair heeft een akkoord om een turn-key installatie te bouwen voor het stockeren, zeven, persen en verpakken van houtkrullen in balen die zullen gebruikt worden als strooisel in paardenstallen. De installatie zal bestaan uit silo’s, een zeef, een pers, een robot, een paletiseereenheid voor het stapelen van de balen op verschillende soorten paletten, verschillende rollenbanen, de integratie van een foliemachine en de volledige ontstoffing.
De installatie is ontworpen zodat ze later kan uitgebreid worden met een granulatie-installatie voor het persen van pellets die gebruikt worden als groene brandstof.
Lysair zal instaan voor de volledige engineering, montage, opstart en opleiding van het personeel.
Alle elektrische aspecten evenals de volledige sturing worden door de eigen diensten van Lysair uitgewerkt.

Lysair is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. In België en Frankrijk bouwde Lysair reeds verschillende, dergelijke installaties en dit niet alleen met hout als grondstof, maar ook met alternatieve materialen zoals bijvoorbeeld vlaslemen.

geschreven door

Lysair nv

De LYSAIR GROUP bestaat uit 3 business units: LYSAIR ontwikkelt en vervaardigt installaties voor industriële ontstoffing, pneumatisch transport en rookgaswassing. KONODI verzorgt het op maat bouwen van machines, robotten en... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer