Lysair bouwt hart van nieuwste pelletfabriek

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lysair bouwt hart van nieuwste pelletfabriek
Article image of: Lysair bouwt hart van nieuwste pelletfabriek
Article image of: Lysair bouwt hart van nieuwste pelletfabriek

Op 21 juni 2013 werd Seco-Bois, de nieuwste fabriek voor de productie van pellets in België, officieel ingehuldigd.
De fabriek die zich in Couvin bij Mariembourg bevindt, zal jaarlijks 60.000 ton houtpellets op basis van zaagselafval produceren. Deze kunnen gebruikt worden als groene brandstof voor particuliere of voor industriële toepassingen.

De fabriek van Seco-Bois bestaat uit 3 grote delen:
• In een eerste stap wordt het houtstof gedroogd en gezeefd ;
• In een tweede stap wordt het houtstof geperst tot pellets ;
• Tenslotte worden de pellets verpakt in zakken of in bulk getransporteerd tot bij de klant.

Lysair, gevestigd in Sint-Baafs-Vijve, was één van de hoofdaannemers en stond in voor het volledige proces van persen en verzenden van de pellets. Dit behelst het opslaan van de gedroogde grondstof, de gedoseerde aanvoer naar 2 pelletpersen, de pelletpersen, de afvoer van de verse pellets, het uitharden en uitzeven van de pellets, de stockage van de pellets, het laadstation voor de verzending inclusief de afweging van de pellets. Ook de ontstoffing van de installatie heeft Lysair op zich genomen.
Daarnaast stond Lysair, als sleutel op de deur leverancier, in voor de volledige engineering en elektrische installatie. De engineering behelst het bepalen van het volledig concept en uitwerking van de installatie tot en met de communicatie met de architecten en andere partijen.
De elektrische installatie met automatisatie werd volledig door de eigen diensten van Lysair in handen genomen. Dit verzekert een kwalitatief hoog niveau en garandeert de nodige flexibiliteit bij eventueel uit te voeren aanpassingen en/of uitbereidingen in de toekomst.

Deze fabriek van Seco-Bois is voor Lysair de derde dergelijke realisatie in korte tijd.
Hiermee toont Lysair aan relatief grote projecten te beheersen en is het bewijs geleverd dat Lysair, voornamelijk gekend als marktleider in ontstoffing en pneumatische transporten, een betrouwbare partner is op veel gebieden.

Naast ontstoffing, pneumatische transporten, algemene installaties, automatiseringen enz. is Lysair door middel van zusteronderneming Nordland actief als verdeler van koeltorens en dry coolers. Ook in dit vakgebied kan er montage en elektrische sturing aangeboden worden.

geschreven door

Lysair nv

De LYSAIR GROUP bestaat uit 3 business units: LYSAIR ontwikkelt en vervaardigt installaties voor industriële ontstoffing, pneumatisch transport en rookgaswassing. KONODI verzorgt het op maat bouwen van machines, robotten en... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer