Lybover Bulk (Motogroup) monteert nieuwe betoncentrale

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lybover Bulk (Motogroup) monteert nieuwe betoncentrale
Article image of: Lybover Bulk (Motogroup) monteert nieuwe betoncentrale

Willemen Infra is de grootste Belgische wegenbouwer.

Motogroup verplaatste de bestaande betoncentrale te Brugge naar de site in Gent. De capaciteit van de hopper moest tevens verdubbeld worden. Hiervoor werden zes nieuwe hoppers gemaakt.

De oude weegband werd vervangen door een nieuwe weegband. De oude en nieuwe hoppers werden in een kelder geplaatst zodat een oprijramp niet meer nodig was.

Hierdoor moest de opvoerband naar de centrale worden verlengd. De complete bestaande betoncentrale werd naar Motogroup gebracht en aan een grondige revisie onderworpen.

De mengerunit haalde Motogroup uit elkaar en er werden nieuwe lagers en dichtingen voorzien. De motoren en reductoren werden extern gereviseerd.

De doseerunit werd eveneens aangepakt, de kleppen werden hersteld en de doseertrechters werden voorzien van nieuwe slijtplaten. Eens de units klaar waren, werden ze op transport gezet naar Gent.

Motogroup monteerde de hoppers, weegband en opvoerband. Tussen de afbraak op de site in Brugge en de opbouw te Gent zat een heel korte tijdspanne.

Willemen doet al jarenlang beroep op Motogroup voor onderhoud en diverse constructies.

geschreven door

Lybover Recycling (BULK .ID)

BULK .ID (Lybover Recycling) is sterk in handling en separation van bulkgoederen. Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer