Luchtgedragen Transportband (Hovercraft)

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
38 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Luchtgedragen Transportband (Hovercraft)

Luchtgedragen Transportband (Hovercraft)

Poeth Solids Processing bouwt, als hoofdaannemer, een omvangrijke grondstofinname met een capaciteit van 350 ton/uur (500 m3/uur) voor Vitelia te Wanssum.
Uniek aan deze installatie is o.a. de 120 meter lange luchtgedragen transportband. Het is als het ware een hovercraft, waarbij de band gedragen wordt door lucht en hierdoor zeer lage wrijvingsweerstand en dus energieverbruik heeft.
Verder zijn er geen ondersteuningsrollen nodig, wat resulteert in zeer lage onderhoudskosten. Deze luchtgedragen transportband is een eigen product en heeft zich ook al bewezen in de voedingsmiddelen en chemische industrie (b.v ; Heineken, Cargill, Degussa-Evonik).
Het product wordt vervolgens door een elevator (500 m3/uur) met een hoogte van 70 meter op het cellendek niveau gebracht. Het systeem is bovendien geschikt voor producten met een abrasief karakter.

Geschreven door

Logo van:Luchtgedragen Transportband (Hovercraft)

Poeth BV

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing. Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties... Lees meer