Lucht-scheidingstafels van Jöst

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lucht-scheidingstafels van Jöst

Jöst combineert hier triltechniek met fluïdisatie. Deze scheidingsmethode is geschikt voor droge stortgoederen tot ongeveer 10 mm korrelgrootte met een duidelijk verschil in dichtheid. Bijvoorbeeld het koper en de kunststof van gemalen kabels.

De scheidingstafel is in principe een geperforeerde plaat onder een lichte hellingshoek en voorzien van onbalansmotoren. Door lucht gecontroleerd onder in te blazen zal het product gaan fluïdiseren. Zware deeltjes zakken hierbij door de opgebouwde productlaag naar beneden, terwijl de lichte deeltjes juist gaan ’drijven’.
De onbalansmotoren zorgen nu voor transport van de zware delen naar de hoge kant. De lichte deeltjes daarentegen drijven af naar de lage kant en worden via een hoogte instelbare klep afgevoerd. Afvoer van lucht met stofdeeltjes vindt plaats door middel van een filterinstallatie.

De scheidingstafel van Jöst kenmerkt zich door een hoge scheidingsgraad, robuuste bouwvorm, goede toegankelijkheid en eenvoudige reiniging. Drie bouwgroottes zijn leverbaar, globaal geschikt voor respectievelijk 2000, 4000 en 5300 kg per uur.

Toepassingen zijn voornamelijk te vinden in de recycling. Bijvoorbeeld de scheiding van textiel en rubber van oude banden of eerder genoemde koperkabelverwerking. Ook kunnen lichte delen van zware metalen gescheiden worden bij behandeling van metaalschroot.

Geschreven door

Logo van:Lucht-scheidingstafels van Jöst

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer