Liquiphant Failsafe: overvul-, droogloop- en pompbeveiliging

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Liquiphant Failsafe: overvul-, droogloop- en pompbeveiliging

Endress+Hauser’s Liquiphant FailSafe is de ideale grenswaardeschakelaar met SIL3 voor MAX- (overvulbeveiliging) en voor MIN-detectie (droogloop-/pompbeveiliging) voor de chemische-, olie & gas- en energie-industrie. Ook voor alle andere sectoren waar veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid uiterst belangrijk zijn, is de Liquiphant FailSafe de juiste veilige oplossing.

Safety Integrity Level tot SIL3 met slechts één apparaat
Bij functionele veiligheidstoepassingen die een hoge beschikbaarheid en fouttolerantie nodig hebben, biedt de grenswaardeschakelaar een safety integrity level tot SIL3 met slechts één apparaat. De SIL-waarde volgens IEC 61508 Ed. 2.0 wordt gerealiseerd door interne redundantie en continue zelfcontrole van het instrument. Ook is er bewaking door middel van een constante LIVE-signaalfunctie.
Het is bovendien ook mogelijk om – bijvoorbeeld bij pompbeveiligingen – de Liquiphant FailSafe te testen met bedekte vorken, zonder het systeem af te sluiten of het medium af te tappen.

Liquiphant uitgerust met PFM technologie
De Liquiphant, uitgerust met PFM elektronica, kan eenvoudig worden gecheckt door één enkele druk op de testknop op de transmitter (Nivotester FTL325P). In minder dan 1 minuut voeren de trilvorken zelf een proeftest uit. Hierdoor kan de overvulbeveiliging zeer snel en eenvoudig worden gecontroleerd vanuit de controlekamer. Dit maakt dat onsite inspectie op de tanks overbodig wordt, en resulteert in aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Liquiphant Failsafe: overvul-, droogloop- en pompbeveiliging

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer