Lipton gebruikt al meer dan 10 jaar Lindor mengers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Lipton gebruikt al meer dan 10 jaar Lindor mengers

’s Werelds grootste en bekendste theemerk, Lipton Tea, gebruikt al meer dan tien jaar Lindor mengers. Lipton gebruikt deze mengers wereldwijd in verschillende theefabrieken en R&D centra. De Lindor machines mengen de kwetsbare theeblaadjes zonder kracht maar wel in korte tijd. Binnen zo’n drie minuten zijn de verschillende theesoorten en mogelijke andere ingrediënten tot een homogene melange gemengd en is de thee klaar voor verpakking. Veel Lindor mengers worden uitgerust met vloeistofinjectie waarmee de thee gearomatiseerd kan worden.

De mengers bevinden zich aan het begin van het productieproces, direct nadat de thee van de plantage is gekomen, uit de zak is gestort, gecontroleerd en gezeefd is en gereed zijn voor de batch. De verschillende theesoorten en mogelijke andere ingrediënten, zoals specerijen, gedroogd fruit en bloemblaadjes, worden in de menger gestort en gemengd.

Ne het mengen wordt de thee verpakt in theezakjes of als losse thee in pakjes of doosjes voor gebruik door de consument.

Lindor en Lipton
Bastiaan Soeteman, directeur van Lindor in Dordrecht, is trots op de jarenlange relatie met Lipton: “Wij leverden in 2003 onze eerste menger voor het mengen van thee aan de Lipton fabriek in Brussel. Sindsdien hebben wij meerdere mengers mogen ontwerpen voor Lipton fabrieken en R&D centra wereldwijd. De laatste menger, een L4000 (type aanduiding geeft het netto mengvolume van 4.000 liter aan) is in juli 2014 met in Indonesië geïnstalleerd. Vanwege de strakke planning en de geringe tijd die er was voor installatie is deze menger zelfs met luchtvracht naar Jakarta vervoerd!”

Lipton heeft twee belangrijke redenen om voor de mengers van Lindor te kiezen. Ten eerste leveren deze mengers een constante homogene melange, ten tweede raakt de thee niet beschadigd tijdens het mengen door de Lindor’s unieke ‘gentle touch’ techniek.

Lipton heeft goede redenen om voor Lindor te blijven kiezen, zo legt hij verder uit: “Mede door de uitermate goede samenwerking en de flexibiliteit in levertijden en installatietijd bevalt ons uitstekend. De mensen van Lindor weten precies wat wij willen en nodig hebben. Het project in Indonesië is daar een goed voorbeeld van. Daar was maar een uitermate korte tijd beschikbaar voor de installatie. Bij vertraging zouden onze voorraden te laag kunnen worden en dan zouden leveringsproblemen naar de markt kunnen ontstaan. Samen met ons lokale team in Indonesië heeft het team van Lindor deze uitdaging met positief resultaat volbracht.”

Lindor mengers voor thee
De mixers van Lindor met ‘gentle touch’ kunnen een breed assortiment van verschillende theesoorten en andere ingrediënten tot een homogene melange mengen. De verschijningsvorm van deze diverse theesoorten varieert van zeer korte en droge tot zeer lange, op dennennaalden lijkende, bladeren.

De Lindor machines voldoen aan alle hygiëne- en veiligheidseisen die de voedingsmiddelenindustrie aan machines stelt, zoals CE, FDA, DIN.

Geschreven door

Lindor Products B.V.

LINDOR houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van mengers voor droge producten. De optimale, absoluut breukvrije menging van het product is waar onze mengers zich onderscheiden van... Lees meer