Voor consumenten is niet de prijs, maar de kwaliteit van de chocolade het belangrijkst. De gentletouch mengtechnologie van Lindor past heel goed bij deze trend. Zonder afbraak te doen aan de kwaliteit, textuur en smaak mengen de machines van het bedrijf de cacaopoeders en eventueel ook de bonen met andere batches of andere producten. Zwaartekracht doet het meeste werk Vaste schoepen in een ronddraaiende trommel nemen de cacaobonen mee, zodat de zwaartekracht het werk doet om het product te mengen. Er worden verder geen krachten op de poederdeeltjes of bonen uitgeoefend zoals bij andere mengers meestal wel het geval is. Er ontstaat dus geen (wrijvings-)hitte, de poederdeeltjes en bonen blijven heel, worden niet vervormd en oliën en vetten worden niet uitgedreven. Omdat de zwaartekracht het meeste werk doet, gebruikt de mixer bijzonder weinig elektriciteit, minder dan 1 kW bij een batch van 500 kg. De unieke werking van deze mengers brengt nog meer belangrijke voordelen met zich mee: een korte mengtijd, snelle en eenvoudige reiniging en geen ontmenging. Desinfecteren met stoom Een optie op deze mengers die voor de cacao verwerkende industrie interessant is, betreft de injectie van droge stoom tijdens het mengen. De cacaopoeders en -bonen worden dan tijdens het mengen verhit, waardoor bacteriën zoals salmonella het proces niet overleven. Gepaste behandeling voor zorgvuldig geteelde cacao Een zeer belangrijk voordeel van de technologie van Lindor is de voorzichtige manier waarop de machine de cacao verwerkt. Zoveel liefde als de cacaoboer in zijn gewassen steekt om perfecte cacaobonen te kweken, met evenveel zorgvuldigheid mengt de Lindor menger de cacaoproducten voor maximale kwaliteit voor de consument…

Geschreven door